Boleče grlo

Prihajajo hladnejši dnevi in začeli se bodo razni prehladi, z njim prišlo kihanje, izcedek iz nosu, slabo počutje ter razne bolečine. Večkrat nam takrat malo pade imunski sitem in zato pridejo te težave. Najhuje pa nastane, če dobimo tudi boleče grlo. To pa res ni prijetna situacija, ker takrat pa res nam ni do ničesar, najbolj huje pa je da ne moremo ničesar več požirati. Vas muči boleče grlo kdaj in iščete zdravila in pripravke, da olajšate te bolečine.

boleče grlo

Za boleče grlo ni starostne omejitve, tu lahko zbolijo otroci, odrasli, starejši vsi od moških do žensk. Ko nas boli grlo pravimo da je najpogosteje vzrok gornja dihala. Najpogosteje takrat naše grlo napadejo virusi in razne okužbe, ter pravimo da imamo angino. Včasih so pravili, da za angino zbolijo večino otroci, ampak to ne velja več tudi odrasli lahko zbolite za angino in imate boleče grlo. Ta težave ni najbolj prijetna, saj komaj kaj požiramo, tudi težko pijemo.

Ampak ni samo angina kriva za naše grlo, tudi virusna gripa, ki nas napade takrat tudi pride do bolečega grla. Tudi tukaj so prisotni virusi za naše težave ter bolečine. Takrat iščemo po lekarnah razne kapljice, razpršila, pestile in še kaj, samo da bi omililo našo boleče grlo. Grlo je res neprijeten občutek, ko nas boli. Težko se spopadamo s to bolečino, ampak mi odrasli še nekako to potrpimo. Huje je, ko to doleti naše otroke, takrat so res razdražljivi in težko prenašajo te bolečine.

Takrat tudi nimamo takšnega apetita za jesti, lahko nas tudi doleti vročina, tudi lahko imamo dražeč kašelj, kar še bolj čutimo bolečine v grlu. Za boleče grlo so včasih tudi krive afte, to so ene razjede, ki se nam naredijo po ustih in so kar neprijetne.

Če vas boli grlo stopite do lekarne in vprašajte za Smrekovit, boste videli da vam bo pomagal, da čim prej omilite te bolečine.