Kolikšna je cena obnove fasade

Cena obnove fasade je eno od prvih vprašanj pri odločanju za novo fasado. V tem primeru se je najbolje povezati s strokovnjaki, ki vam bodo odgovor podali s prve roke. Na spletu lahko poiščete podjetja, ki se ukvarjajo s področjem fasaderstva. Pošljite jim povpraševanje in na podlagi ponudb boste lahko najhitreje ugotovili, koliko bi vas stala cena obnove fasade na kvadratni meter glede na vaše želje in potrebe.

Na splošno pa velja, da cena pri obnovi fasade na kvadratni meter stane med 32 in 55 evri. Cena obnove fasade za običajno hišo na primer z 250 kvadratnimi metri vas lahko stane nekje med 12 000 evri in 20 000 evri.

fasade

Dodatni stroški pri izdelavi fasade

Cena obnove fasade se torej računa po kvadraturi oziroma po velikosti fasade. Na samo ceno vpliva še debelina ter vrsta izolacije in ne nazadnje še kakovost materialov. Dodaten strošek pri obnovi fasade na vaši hiši lahko predstavljajo še na primer storitve, ki so povezane s hidroizolacijo temeljev hiše.

Pri izdelavi fasade boste morali prav tako upoštevati tudi Eko sklad, ki vam ponuja ugodnosti, do katerih bi bili morda upravičeni.

Cena fasade glede na kvadratni meter

Cena obnove fasade glede na kvadratni meter je lahko različna. V veliki meri je torej odvisna od debeline izolacije in izbranega materiala. Sicer pa se cena na kvadratni meter prične nekje od 33 evrov dalje. Če boste v prenovo vključevali cenovno dostopnejše materiale, bo cena lahko za približno dvajset procentov nižja.

Najpomembneje pa je, da pri obnovi fasade dosežete nekatere učinke. Zagotoviti si morate na primer kakovostno toplotno zaščito oziroma izolacijo objekta. To namreč izjemno vpliva na kakovost pa tudi na zdravje bivanja ter ne nazadnje še na porabo same energije.

Cenik fasadnih sistemov si lahko ogledate na http://www.fasaderstvo-fasade.si/fasade-cenik/.