Cenik lesenih oken dobite pri določenem ponudniku

Lesena okna poskrbijo za poseben pridih domačnosti, zato so tudi vse bolj priljubljena. Cenik lesenih oken je od prodajalca do prodajalca nekoliko različen, zato pošljite povpraševanje za cenik določenemu ponudniku, pa boste izvedeli, kako globoko bi morali seči v žep, če bi želeli imeti lesena okna.

Okna so srce vsakega doma

Hiša brez oken je tako rekoč nezamisljiva. Takšnemu skupku opeke niti ne bi mogli reči hiša, kvečjemu škatla ali pa celo kletka. Verjamem, da ni človeka na svetu, ki bi želel živeti v taki »hiši« – le pomislite, kako temačno, turobno, zatohlo, utesnjujoče bi bilo življenje. Da ne govorimo o tem, kolikšen bi bil račun za elektriko. In tako pridemo do oken. Okna poskrbijo, da v naše domove pride sončna svetloba, ki nas napolni z energijo in nam omogoča, da lahko opravljamo vsakodnevne obveznosti – pišemo domačo nalogo, pospravimo hišo, se igramo ipd. Okna nam prav tako ponujajo možnost, da prezračimo stanovanja in na ta način pridemo do svežega zraka. Varujejo nas pred neželenimi vremenskimi pojavi. Delujejo pa tudi kot toplotna in zvočna izolacija – poskrbijo namreč, da v stanovanja ne pride preveč sončne svetlobe in da sosedje ne slišijo vsega, kar se dogaja v vaši družini.

cenik lesenih oken

Lesena okna dodajo poseben pridih domačnosti in topline.

In zakaj ravno lesena okna?

Naprodaj so okna iz najrazličnejših materialov – iz aluminija, PVC-ja, lesa ipd. Kupite jih lahko tudi v najrazličnejših dimenzijah, oblikah, celo v kvaliteti se razlikujejo. A ljudje, ki se zavzemajo za varovanje okolja, vse pogosteje posegajo po lesenih oknih (cenik lesenih oken boste našli na spletnih straneh posameznih ponudnikov). Lesena okna so namreč energetsko učinkovita, predstavljajo pa tudi trajnosten način življenja. Odlično se podajo tako v novodobne objekte kot tudi v starogradnje oz. obnovljena stanovanja in hiše. Les je trajnostni material (gozd se nenehno obnavlja), poleg tega pa je veliko lesenih stvari primernih za reciklažo oz. predelavo in tudi če se odločite, da boste odslužena lesena okna vrgli v naravo, ne boste naredili tako velike škode, kot pa če bi v naravo vrgli kos plastike ali kaj podobnega.
Lesena okna so izdelana iz kakovostnega lesa, zato ste lahko prepričani, da vam bodo služila vrsto let in to brez da bi vi morali kaj posebno skrbeti zanje. Običajno jih proizvajalci ustrezno zaščitijo, zato kakšno posebno vzdrževanje niti ni potrebno. Lesena okna imajo neverjetno izolativno moč, kar pomeni, da bodo vaše položnice za ogrevanje nekoliko manjše, saj toplota ne bo uhajala iz hiše.

Na voljo vam je več vrst lesa, iz katerega bi želeli imeti okna – to so smreka, macesen, hrast, celo kakšen eksotičen je na voljo. Vrsto lesa lahko izberete popolnoma sami, seveda pa so vam za nasvete vedno na voljo izkušeni prodajalci. Cenik lesenih oken se nekoliko razlikuje tudi glede na izbrano vrsto lesa. Vedeti morate, da so lesena okna zaradi vseh svojih odličnih lastnosti nekoliko dražja od tistih iz drugih materialov (cenik lesenih oken dobite pri posameznem proizvajalcu), a dobra novica je, da so vam zanje na voljo različne subvencije. Edini pogoj za pridobitev subvencije je, da imajo izbrana lesena okna toplotno prehodnost Uw = 1,1 Wm2K in manj.

cenik lesenih oken

Za lesena okna vam je na voljo subvencija.

Okna so srce vsakega doma, saj nam omogočajo dotok sončnih žarkov in svežega zraka, ščitijo nas pred neželenimi vremenskimi pojavi, poskrbijo, da sosedje ne slišijo vsakega družinskega prepira ipd. Okna torej morajo biti na vsaki hiši. Lesena okna so okolju prijazna izbira, ponašajo pa se s tako odličnimi lastnostmi, da so pri kupcih vse bolj priljubljena. Cenik lesenih oken ni enoten, razlikuje se glede na proizvajalca, vrsto izbranega lesa, dimenzije in še kaj, zato je najbolje, da končno ceno preverite pri določenem ponudniku. Prodajalci vam lahko tudi pomagajo pri izbiri lesa za okna.