Za defibrilator cena naj ne odigra ključne vloge pri izbiri aparata

Nakup defibrilatorja je ključnega pomena za vaše podjetje ali organizacijo, zato vas gotovo zanima, kakšna je za defibrilator cena. Z napravo AED vsem zagotavljate varnost v nujnih primerih. Čeprav se stroški defibrilatorja AED razlikujejo in se gibljejo od 900 do 2500 eur, smo pripravili vodnik za kupce, ki vam bo v pomoč pri sprejemanju ozaveščenih odločitev pri nakupu AED. Avtomatski eksterni defibrilatorji (AED) pomagajo rešiti posameznike, ki doživijo nenaden srčni zastoj. Preden ga kupite, morate poznati različne vrste AED – polavtomatski ali popolnoma samodejni AED, saj se za defibrilator cena razlikuje od modela do modela.

defibrilator cena

S polavtomatskimi AED lahko ocenite srčni ritem. Če se odkrijejo nepravilnosti, vam AED signalizira, da pritisnete gumb za defibrilacijski šok. Uporaba polavtomatskega AED vam omogoča popoln nadzor nad situacijo. Zagotovite lahko, da se pacienta nihče ne dotika in šele nato pritisnete gumb za šok. Tako ni nevarnosti, da bi bili drugi ljudje šokirani. Vendar ima uporaba polavtomatskih AED tudi slabosti. Pri pritisku na gumb za šok lahko pride do zamud ali še huje, morda ga ne pritisnete. To še posebej velja, če šokirate družinskega člana. Če vas zagrabi panika, je uporaba polavtomatskega AED bolj nagnjena k napakam uporabnika.

S popolnoma avtomatiziranimi AED-ji se srce analizira in če zazna potrebo po defibrilacijskem šoku, samodejno izvede šok. Tako kot polavtomatski AED ima tudi popolnoma samodejni AED svoje prednosti in slabosti. Prvič, daje vizualne napotke in zagotavlja, da se nihče ne dotika bolnika. Prav tako ni oklevanja, da pritisnete gumb za šok, s čimer se izognete zamudam in zmanjšate napake. Vendar pa se morate prepričati, da pacienta ne drži nobena druga oseba, preden izvedete šok.

Defibrilator cena med obema vrstama AED se giblje od 50 do 100 eur. Pri več enotah AED je razlika v ceni defibrilatorja majhna ali nič. Naprava AED mora imeti jasna navodila, tako da lahko kdor koli v vašem podjetju ali organizaciji, vključno s tistimi, ki niso dovolj usposobljeni, uporablja napravo v nujnih primerih. Izbirate lahko med vložki za odrasle in pediatričnimi vložki. Če vaša organizacija običajno prihaja v stik z otroki, mlajšimi od osem let, kupite pediatrične blazinice. Preverite tudi, koliko časa morate zamenjati blazinice. Vse to mora imeti defibrilator, cena pa naj ne odigra ključne vloge.