Pravočasno skleni svoje dopolnilno zdravstveno zavarovanje

V kolikor še nimate urejenega dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja je čas, da si poiščete več informacij in le to čim prej tudi sklenete. Namen, ki ga ima dopolnilno zdravstveno zavarovanje je predvsem doplačalo do polne vrednosti zdravstvenih storitev pri primerih, da le ti niso kriti iz osnovnega zdravstvenega zavarovanja. Tako nam dopolnilno zdravstveno zavarovanje omogoča določeno stopnjo varnosti v primeru poškodbe.

Svoje dopolnilno zdravstveno zavarovanje lahko uredite hitro in enostavno, saj v stik z zavarovalnico lahko stopite tudi preko spleta. Pri sklenitvi je potrebno paziti na zakonska določila, kjer je določeno v kolikem času je zavarovanje potrebno urediti. V kolikor podrobneje pogledate ponudbe zavarovalnic, kaj kmalu lahko ugotovite, da se v osnovi niti ne razlikujejo tako močno. Do razlik prihaja le v primerih, ko vam zavarovalnica nudi določeno boniteto ali pa se zavarovalna premija računa na podlagi preteklega plačevanja dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

Zavarovalna premija se vam na podlagi Zakona o zdravstvenem zavarovanju lahko dvigne 3% za vsako polno leto. Kar pomeni, da v kolikor do sedaj niste imeli urejeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje in bi v tem trenutku le to radi, recimo po devetih letih dela sklenili se vam premija preprosto izračuna: (3451/365)=9, 3% x 9 polnih let= 27% višja premija. Koliko vas bo stalo dopolnilno zdravstveno zavarovanje je težko točno določiti, saj je potrebno podrobno pogledati celotno dobo plačevanja dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. V takšnem primeru dobimo točen izračun zavarovalne vsote komaj po sklenitvi zavarovalne police.

dopolnilno zdravstveno zavarovanje

Urejeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje mora imeti posameznik, ki se mu je iztekel status študenta, ko posameznik dopolni 26 let, ob sklenitvi pogodbe o zaposlitvi, odprtju lastnega podjetja. Za dodatno zavarovanje pa mora poskrbeti tudi vsak posameznik, ki pride na delo v Slovenijo.

Ob sklenitvi zavarovanja vam pripadajo tudi različne ugodnosti, ki jih prejmete ob sklenitvi zavarovanja.