Kje poiskati ortodonta za Invisalign?

Če ste se odločili za samoplačniško ortodontsko zdravljenje potem gotovo že veste, da takšno zdravljenje ni ravno poceni. Če pa ste pri tem izbrali še poravnavo zob z nevidnimi snemljivimi opornicami Invisalign, potem ste verjetno pripravljeni na to, da boste za zdravljenje odšteli še nekaj več denarja. Ker se cene za Invisalign in druge oblike ortodontskega zdravljenja med seboj lahko precej razlikujejo, je vredno za nasvet povprašati na največjem slovenskem zobozdravstvenem portalu, ki ga najdete na tej povezavi https://www.ezobozdravnik.si/invisalign. Oni vam bodo pomagali najti dobrega ortodonta.

Invisalign

Verjetno vas najbolj zanima, kakšne so cene pri poravnavi zob s sistemom Invisalign? Cene za zdravljenje so precej visoke, v povprečju približno polovico višje kot pri klasičnem zdravljenju s kovinskim aparatom. Zakaj je tako? Precejšen del cene končnega zdravljenja je strošek priprave snemnih opornic skupaj z načrtovanjem zdravljenja, ki ga opravi ameriško podjetje Align Technology. Določen del cene zdravljenja pa je strošek dela ortodonta oziroma zobozdravnika, ki vam poskenira stanje v ustni votlini in vodi celoten postopek zdravljenja s snemnimi opornicami. Pregledi v ambulanti so pri zdravljenju z nevidnimi opornicami nekoliko redkejši kot pri klasičnem ortodontskem zdravljenju. Ob koncu zdravljenja sledi še retencijsko zdravljenje, ki lepo poravnane zobe ohranja v pravilnem položaju.

Cena, ki jo boste plačali za zdravljenje, je povezana s stopnjo nepravilnosti in številom snemnih folij, ki jih je treba zamenjati do popolnega nasmeha. Pri zdravljenju s sistemom Invisalign so na voljo štiri možnosti, med katerimi se odloča ortodont. Najdražji je sistem Invisalign Full, kjer se uporabi tudi več kot 20 snemljivih opornic. Srednja cena je pri Invisalign Lite, kjer se izdela do 14 opornic. Najcenejši je sistem Invisalign i7, ki je namenjen odpravi manjših napak z do 7 opornicami. Četrta možnost je Invisalign Teen, ki je namenjen mlajšim pacientom. Zato je pomembno, da ste pri primerjavi cen različnih ortodontov zelo pozorni, da ne primerjate med seboj cen za različne sisteme Invisalign ortodontskega zdravljenja. Po drugi strani pa takšna delitev sistema Invisalign v štiri sklope poveča preglednost cen, saj so te znane vnaprej in vmesnih stopenj ni.

Pri kalkulaciji stroškov za ortodontsko zdravljenje ne smete pozabiti tudi na stroške, ki jih namenite potovanju do ortodonta. Obiskov je med ortodontskim zdravljenjem kar precej, zato je ta strošek zelo pomemben. Še posebej to velja v primeru, da se odločite za obisk nekoliko bolj oddaljenega ortodonta na drugem koncu Slovenije ali celo kje v tujini.

Pri izbiri ortodonta ali zobozdravnika, ki vam bo nameščal opornice, je modro upoštevati tudi priporočilo, ki ga lahko dobite na zobozdravstvenem portalu eZobozdravnik, saj kot pravimo »dober glas seže v deveto vas«. Ker ortodontsko zdravljenje resnično ni ravno najbolj poceni, si zagotovo pri odločitvi želite izbrati ortodonta, ki se svojim pacientom resnično posveti, je prijazen, ima izkušnje s poravnavo zob z različnimi sistemi in vam bo dal dober nasvet ter jamčil kakovostno izvedbo.