Konzolno dvigalo

Konzolno dvigalo oziroma ročni manipulator postavlja nove mejnike v lahkotnem dvigovanju bremen, saj je dvigovanje s sistemom ročne manipulacije popolnoma varno. O konzolnih dvigalih več na ilirik.si/konzolno-dvigalo/, v nadaljevanju besedila pa si preberite na splošno o njihovih prednostih.

konzolno-dvigalo-dvig

Za dvigovanje bremena brez sile je najustreznejša rešitev konzolno dvigalo z ročnim manipuliranjem. To je sistem, ki zagotavlja popolno premikanje ali ustavljanje in je izredno natančen tudi pri teži do 300 kg. S tem je delavec povsem razbremenjen, varnost pa je s takšnim sistem zagotovljena.

Ročni manipulatorji podjetja Binar so lahko razvrščeni v različne nosilne razrede, in sicer 50, 100, 200 in 300 kg. Konzolno dvigalo z ročnim manipulatorjem je lahko pritrjeno na nosilni steber, možno pa ga je montirati neposredno na nosilno steno ali konstrukcijo proizvodne hale.

Konzolno dvigalo je izdelano iz tanke, a čvrste pločevine UHSS, zato je ultra lahko. Zaradi svoje nizke teže je zato tudi manipulacija z njim izjemno lahka in enostavna. Uporablja se ga za hitro in pogosto ponavljajoče prenašanje bremen. Namen manipulacije je, da je čim bolj učinkovita. Izberete si lahko tisti model, ki ustreza vašim potrebam, saj je njihova izdelava možna tako, da se povsem prilagodi željam končnega uporabnika.

Konzolno dvigalo ali ročni manipulator vam bo tako popolnoma prilagojen. Možno ga je namreč montirati na steno oziroma konstrukcijo ali pa na tla obstoječega objekta. Možna je tudi izdelava nosilca, ki ga potem poljubno prestavljate z viličarjem. Uporaba elektro manipulatorjev Quick-Lift SystemTM različnih nosilnih razredov je možna v različnih industrijah.

Velika prednost, ki jo ima konzolno dvigalo je ergonomska konzolna enota, ki pretvori vaš gib v električni signal, tudi če se premaknete za le nekaj milimetrov. Tako postane nekakšen podaljšek vaše roke, saj vse fizično delo opravi namesto vas. Za prenos bremen vložite le minimalno silo, tudi v primeru premikanja bremen do 300 kg. Takšna manipulacija je zelo natančna in tudi elegantna.