Prikolice za vse priložnosti na enem mestu

Predvsem na področju kmetijske in gozdarske dejavnosti, deloma pa tudi na drugih področjih, so prikolice ključnega pomena in so neobhodne za opravljanje dela. Podjetje TRISA d.o.o. zaveda, zato vam na enem mestu, na povezavi prikolice-trisa.si, ponuja širok nabor prikolic za vse priložnosti. Na njihovi spletni strani boste tako našli različne modele gozdarskih prikolic, traktorskih prikolic, gradbenih oziroma tovornih prikolic, prikolic za prevoz bal in avtomobilskih prikolic. Pri podjetju lahko opravite nakup svoje prikolice, prav tako pa imate na voljo še dejavnost strokovne servisne službe, kjer lahko sovje prikolice tudi redno servisirate.

Specializirane gozdarske Palms prikolice

Gozdarske prikolice sodijo med specializirane naprave, ki so namenjene prevozu velikih količin lesa in ostalih gozdarskih produktov. Na tem področju je med najbolj prepoznavnimi podjetje Palms, ki izdeluje gozdarske prikolice in dvigala, ki se uvrščajo med najboljše na tržišču. Gozdarsko delo je praktično nemogoče brez uporabe kakovostne prikolice in dvigala, ki omogočata učinkovito opravljanje dela. Vse prikolice podjetja Palms pa so izdelane iz kakovostnih materialov, kar potrjuje tudi dodeljeni certifikat kakovosti, zaradi katerega njihove gozdarske prikolice še dolga leta ohranijo svojo vrednost. Za tovrstne prikolice pa je pomembno še to, da omogočajo širok nabor izbire različnih modelov, saj se uporabljajo v različnih okoliščinah. Tako se modeli med seboj razlikujejo po zmogljivosti, nosilnosti, velikosti in dodatni opremi.

prikolice

Robustna gozdarska dvigala

V kombinaciji z gozdarskimi prikolicami se pogosto uporabljajo gozdarska dvigala, ki služijo za nakladanje in razkladanje lesa ali kakšnega drugega materiala. Pri gozdarskih dvigalih je zaradi načina uporabe ključno, da so robustne gradnje, velike zmogljivosti in tudi primerne hitrosti. Za večjo preglednost se gozdarska dvigala ločijo v serije, glede na način uporabe, velikost, zmogljivost in doseg žerjava, nenazadnje pa se razlikujejo še po tem, kako velik traktor je potreben za uporabo. Poznamo namreč manjša dvigala, ki so kompaktna in preprosta za uporabo, prav tako pa omogočajo enostavno montažo na različne platforme. Nekoliko zmogljivejša pa so profesionalna gozdarska dvigala, ki so primerna za vsakodnevna gozdarska dela. Tovrstna dvigala se lahko namestijo na širok nabor prikolic, sekalnikov, drobilnikov, ali pa celo neposredno na traktorski okvir.

Priročne traktorske prikolice

Traktorske prikolice se uporabljajo za prevažanje različnih vrst tovora, zaradi česar se medsebojno nekoliko razlikujejo. Tako poznamo več modelov prikolic, ki se ločijo glede na namen, nosilnost, velikost in dodatne funkcije. Ne glede na vse te karakteristike pa je ključno, da je traktorska prikolica izdelana iz kakovostnih materialov, ki zagotavljajo visoko stopnjo zmogljivosti. Vsaka traktorska prikolica mora biti torej zadostno kvalitetna, da omogoča prevažanje lesa, zemlje, kamenja, poljskih izdelkov in drugega tovora. Navadno se torej prevažajo različni tovori, zaradi česar se nosilnosti prikolic gibljejo od 3.800 kg pa vse do 12.700 kg. Izjemno priročne pa so traktorske kiper prikolice, ki s pomočjo nagiba omogočajo »kipanje« tovora na zadnji strani ali na bokih.

Sodobne gradbene oziroma tovorne prikolice

V sam vrh Evropskih proizvajalcev tovornih prikolic sodi podjetje Wöz Anhänger, ki je znano po uporabi visokokakovostnih materialov in sodobni tehnologiji razvoja. Oboje je zelo pomembno, saj morajo biti gradbene prikolice izjemno odporne na večje mehanske obremenitve, ki so značilne za gradbena dela. Tovrstne prikolice tako morajo biti robustne in odporne ter primerne za prevoz razsutega tovora, najpogosteje sta to pesek in prod. Za gradbene prikolice proizvajalca Wöz Anhänger pa je značilno še to, da so narejene iz visoko odpornega Hardox materiala. Prav tako pa imajo tovrstne gradbene prikolice sistem, pri katerem se zadnja stranica hidravlično opira navzdol s pomočjo dveh cilindrov, kar prinaša večjo stabilnost prikolic. Slednje pa je pri gradbenih prikolicah ključnega pomena.

Zanesljive prikolice za prevoz bal

Enako kot pri gradbenih prikolicah, je pri prikolicah za prevoz bal visoko priznan proizvajalec Wöz Anhänger. Slednji izdeluje tudi traktorske prikolice, zato gre za precej specializiranega proizvajalca na področju prikolic. Prikolice za prevoz bal se uporabljajo za prevoz vseh vrst tovora, kjer je potrebna ravna površina. Povprečna nosilnost tovrstnih prikolic je nekje 12 ton, nakladalna površina pa znaša 7,1 metrov. Ker so prikolice narejene za prevažanje bal, so temu primerno tudi oblikovane. Tako ima prikolica za prevoz bal sprednjo in zadnjo stranico oblikovano po obliki ovalne bale, kar prinaša še večjo stabilnost in zaščito tovora. Ta in nekatere druge tehnične rešitve, pa so nastale kot rezultat sodelovanja s končnimi potrošniki in upoštevanja njihovih potreb.

Različni modeli avtomobilskih prikolic

Za potrebe prevažanja kmetijskih strojev, gradbene opreme, osebnih predmetov in drugega, so najbolj primerne avtomobilske prikolice. Med bolj kakovostne avtomobilske prikolice sodijo tiste, ki jih izdeluje nemški proizvajalec Humbaur. Njihove prikolice so namreč izdelane iz kakovostnih materialov, zasnovane so za zahtevno vsakodnevno uporabo, testirane pa si pod najtežjimi pogoji. Avtomobilske prikolice so na voljo v različnih modelih, saj so namenjene nekoliko različnim načinom uporabe. Med najbolj popularne sodijo enostavni modeli, ki so namenjeni prevozu osebnih predmetov kot so pohištvo, kolesa, smuči in drugo. Tovrstne prikolice se na vozilo enostavno priključijo z ustreznim vlečnim kavljem. Poznamo pa tudi druge avtomobilske prikolice, kot so boks prikolice, hladilne in prodajne prikolice, avtomobilske prikolice za prevoz živali in specialne prikolice v različnih izvedbah.