Rabljena ribiška oprema – se izplača?

Včasih pride takšen dan, da se pojavi potreba, da morate kupiti kakšno novo ribiško palico, ali kakšno ribiško rolo, torbo, ali kar koli drugega – seveda, vse to lahko danes najdete v mnogih ribiških trgovinah, ki jih premore Slovenija, ampak zakaj ne bi kupovali ceneje in kljub temu tudi kvalitetno? Sedaj se vam je sigurno pojavilo vprašanje, kako kupovati poceni, a da bo to vse še vedno kvalitetno? Odgovor je preprost – rabljena ribiška oprema je pravi recept – takšno opremo lahko kupite od znancev, prijateljev, ali jo najdete na katerem od mnogih ribiških forumov v Sloveniji, seveda pa obstajajo tudi spletne strani, ki so namenjene samo takšni prodaji – možnosti je kar nekaj, a ob vsem tem velja biti tudi pozoren in pazljiv, kaj kupujete – ni vse zlato, kar se sveti!

rabljena ribiška opremaČe boste torej ribiško palico, ali kak drug kos opreme kupovali od prijateljev ali bližnjih znancev, potem boste verjetno zelo dobro vedeli, kaj kupujete – povedali vam bodo zgodovino izdelka in na podlagi tega se boste lažje odločili – seveda, če je nek izdelek malo rabljen in je njegova cena več kot polovico cenejša od tiste v trgovini, je to sigurno dober nakup. Vse skupaj pa postane drugače, ko se ribiška oprema kupuje od ljudi, ki jih ne poznate – na primer na kakšnih sejmih, ali preko spleta. Mnogo krat se zna zgoditi, da ljudje kak kos svoje opreme poškodujejo in ga nato želijo prodati, da bi se ga rešili in za to kljub vsemu dobili nekaj denarja – zato vsekakor bodite pozorni od koga in kaj kupujete!

Prvi znak, da nekaj ni tako kot bi moralo biti je, da je ribiška oprema, ki jo kupujete izjemno poceni – morda je razloge tega, da je oprema poškodovana, ali morda celo ukradena – tudi to se zadnje čase dogaja na mnogih vodah – da se kradejo palice in ostale zadeve. Morda lahko pred nakupom malce poklepetate z prodajalcem – vprašajte ga, kaj je ujel na to palico, kje vse je z njo lovil, koliko je stara – skozi pogovor lahko morda ugotovite, ali je prodajalec res ribič, ali zgolj nekdo, ki vam bo hitro postal sumljiv – če vam pri nakupu kar koli postane sumljivo, se umaknite, odnehajte od nakupa – nima smisla, da pridete za vodo z ukradenimi stvarmi in vas bo tam nekdo preganjal!