Domača savna kar v sodu v stanovanju

Savna je znana že kar nekaj časa. Na severu so že Vikingi uporabljali savno, pa še prej v zgodovini se je savna pojavljala v vseh kulturah. Ali so naredili lesene hiške za to, ali pa so uporabili jame in tudi skopane jame. Nikoli v zgodovini pa niso uporabili soda za savno v taki obliki, kot ga poznamo danes, kar si poglejte na tej povezavi savnasod.si. Inovacija vas bo gotovo navdušila. Savna je bila vedno in je še kraj, kjer se ljudje sproščajo in razstrupljajo telo zato, da se potem počutijo dosti bolje in da jim telo deluje brezhibno. Samo tako boste dobre volje, zdravi, prijetni in delovni ter uspešni.

Kako savna ohranja naše zdravje?

Savna deluje na zelo preprostem principu. V prostoru je vroča para. Tako vroča je, dokler še telo zdrži. V zasebni savni običajno to lahko sami nastavite, če greste v javno savno pa se morate prilagoditi še drugim. V savni ste goli ali imate morda ovito brisačo okoli genitalij. Ne priporoča se imeti kopalke in ponekod niso niti dovoljene. Običajno so ljudje bili vedno goli v savni tudi, če jih je bilo več v njej. Predsodki so se pojavili bolj v zadnji zgodovini.

savna

Savna povzroči, da se naše telo začne močno potiti in izločati vodo ter strupe in urin skozi kožo, skozi pore, ki se zaradi vročine odprejo. Žile se napnejo in kri hitreje kroži po telesu. Pritisk se poveča, ledvica in jetra pa delujejo pospešeno in se začnejo razstrupljati. Zato je kar dobo imeti v savni nekaj vode ali jo popiti, ko greste ven. Pa naj bo topla, da ne pride do tega, da se bo moral želodec preveč truditi pogreti vodo in se lahko še prehladite ter izgubite veliko energije.

Zakaj se v savni uporabljajo zelišča?

Zelišča oddajajo od sebe eterična olja, ki  vplivajo na našo kožo, pore, dihala, počutje in izločanje toksinov. Savna vse le še pospeši, ker je vroča. Nekateri v savni zelišča kurijo ali uporabijo eterična olja. Morate biti pa previdni, ker si lahko nakopljete hud glavobol, ker so nekatera zelišča toksična ali preveč agresivna.

Ko savna obratuje, preizkusite, če vam ustreza na primer sivka, ali timijan, origano, smreka, bor in podobna olja. Iglavci čistijo tudi dihalne poti. Ne bodite pa v savni več kot 20 minut naenkrat, ker je lahko prekomerno pregrevanje telesa škodljivo. Nikoli pred savno ne jejte sadja in ne pijte mleka ali alkohola ter sokov in ne uživajte s sladoleda, ker vam bo to v želodu zavrelo in vam naredilo ogromno škode. Tudi trezni ne boste.

Domača savna v sodu

Domača savna v sodu je super nov izum in sicer gre za lesen sod, v katerega sedete in se zaprete vanj do vratu. Glava je zunaj, kar je super, ker za možgane ni dobro, da so izpostavljeni previsoki vročini. V sodu si potem nastavite temperaturo za svoje počutje in potrebe. Obstaja tudi sod za dva, da je bolj zabavno pa še manj energije se porabi, če naenkrat uživata dve osebi.

Domača savna je majhna in jo lahko postavite kamorkoli ter jo pospravite, če je ne rabite. Lahko jo imate v stanovanja, v bloku, hiši, garaži, na vikendu ali zunaj. Deluje na elektriko, ki je najbolj čista energija, kar jih je. To je super rešitev za te čase, ko ne veste, ali boste sploh lahko šli iz stanovanja ali ne. Poleg tega gre za najcenejšo možnost.

Za karte za v savno boste dali preko leta več, kot vas bo stal tak kakovosten in  lep sod, ki ga boste lahko uporabljali vse leto kadarkoli s vam zljubi. Uporabljajo ga lahko tudi vaši prijatelji in družinski člani. Užitek in skrb za zdravje nista nikoli bila še tako dosegljiva, kot sta zdaj.