Svinčniki so dokaj navadna, a zelo uporabna stvar

Čeprav živimo v času, ko večino stvari počnemo na računalniku in so nekateri mnenja, da današnji otroci sploh ne znajo/ne bodo znali pisati na roke, to ni čisto res. Papir in svinčniki po ugodni ceni so še vedno zelo uporabni, če si moramo kaj na hitro zapisati ali skicirati. Pisanje na papir ima že dolgo tradicijo in sploh starejši ljudje, ki so bolj analogni še veliko pišejo na roke. Konec koncev pa morate priznati, da je prav lepo in prisrčno, če dobite na dom pismo, napisano na roke, saj to daje bolj oseben in pristen vtis.

Svinčniki so odlični tudi za ustvarjanje in zlivanje idej na papir. Vsak slikar si najprej vsaj v grobem nariše skico, šele potem to idejo prenese na papir. Tudi otroci so, vsaj v svojemu zgodnjem obdobju življenja, zelo ustvarjali, ves čas bi nekaj risali ali barvali in svinčniki vam pri tem pridejo zelo prav, saj lahko njihove sledi z radirko preprosto pobrišete in tako vas ne rabi skrbeti, da bi vam otroci porisali mizo ali stene s čim, kar se ne bi dalo spraviti dol.

Zanimiv izvor svinčnikov

Ljudje med seboj že od nekdaj komuniciramo na različne načine. Najprej je prišlo do govorne komunikacije, kmalu za tem pa tudi do pisne. In ravno pisna komunikacija nas bistveno loči od živali. Prva ljudstva so najprej risala in pisala po stenah, a pri tem ni šlo za kakšna obsežna in dolga sporočila, bolj za neke manjše opazke, skice, s katerimi so si lažje predstavljali določene pojave … Za te dejavnosti so najverjetneje uporabljali oglene palčke. Par stoletij kasneje so Rimljani in Grki pisali s kosi svinca, v Angliji pa so še par stoletij kasneje odkrili snov, ki je puščala močnejšo sled od svinca in so jo zato poimenovali črni svinec. To snov so oblikovali v tanjše palčke in jih ovili v debelo vrv. To predstavlja prve zametke današnjih svinčnikov. Kar zanimivo, kajne?

svinčniki

Svinčniki imajo že dolgo zgodovino.

Svinčniki so odlično darilo za otroke

Čeprav se marsikateremu staršu danes zdi, da morajo svojega otroka obdarovati z dragimi darili (nekateri otroci to tudi zahtevajo), saj drugače niso dovolj dobri starši, je lahko tudi navaden svinčnik zelo dobro darilo. To še posebej velja za majhne otroke, ki šele spoznavajo svet in so navdušeni nad vsem novim. Tako jim lahko podarite svinčnik, s katerim bodo lahko ustvarjali, risali, pisali in razvijali svoje prve umetniške korake. Z ustvarjanjem se bo hkrati izboljšala njihova pozornost, če pa jim boste pokazali še zapis slovenske abecede, se bodo lahko še pred vstopom v šolo naučili pisati in bodo imeli kasneje manj težav. Darila bodo še bolj veseli, če jim boste podarili personaliziran svinčnik, saj bo pritegnil njihovo pozornost in ga bodo še raje uporabljali.

Ker pa vsi vemo, da otroci nikoli ne sedijo čisto pri miru, je pomembno, da kupite svinčnike, ki so trpežni in varni za uporabo. Če se bo špica svinčnika ves čas lomila, se bodo otroci kmalu naveličali ustvarjati in zamotiti jih boste morali s čim drugim.

svinčniki

Svinčniki so odlično darilo za otroke.

Svinčnik lahko podarite tudi kot promocijsko darilo

Svinčniki so odlični tudi kot promocijsko darilo. Lahko jih podarite svojim zaposlenim v podjetju ob praznovanju kakšne pomembne obletnice ali ob koncu starega leta, lahko pa ob kakšnem večjem dogodku povabite družine zaposlenih in z majhno pozornostjo v obliki svinčnikov presenetite njihove otroke. Na ta način boste svojim zaposlenim dali vedeti, da vam je mar za njih in za njihovo dobro počutje, zato bodo z večjim veseljem delali pri vas, kot če bi dajali vtis, da vam je mar le za dobiček in se požvižgate na delovne razmere ali počutje svojih zaposlenih.

Svinčnike lahko kot promocijsko darilo delite tudi ob odprtju svojega novega frizerskega salona, odprtju nove poslovalnice, odvetniške pisarne … Skratka, če boste na svinčnike dodali tudi svoj logotip ali citat, ki opiše vaše delo, so svinčniki lahko tudi odlično sredstvo za promocijo vašega novega posla.

svinčniki

Svinčnike lahko podarite tudi kot promocijsko darilo.

Druge uporabne vrednosti svinčnikov

Seveda pa so svinčniki uporabni tudi v vsakdanjem življenju. Nekatere restavracije imajo navado, da ob prihodu gostov z otroki le-tem ponudijo svinčnike in pobarvanke, s katerimi se lahko zamotijo, ko čakajo na kosilo/večerjo. Tako imajo tudi starši nekaj minut miru in se lahko pogovorijo o vsem, kar si imajo za povedati. Svinčnik je uporaben tudi za beleženje idej, opazk, osnutkov zgodb, ki jih kasneje lahko pretvorite v daljši zapis, morda celo roman.

Svinčniki so torej dokaj navadna, a zelo uporabna stvar, kljub vsej tehnologiji, ki se je in se še bo razvila. Umetnost pisanja na papir zagotovo ne bo nikoli povsem izumrla in tako je tudi prav. Nenazadnje je tudi kar nekaj dokazov o tem, da si človek stvari bolj zapomni, če jih napiše na papir kot pa na računalnik.