Uporabno kokosovo olje

Večina nas v kuhinji uporablja olja, kot so sončnično, olivno, bučno ali katero drugo rastlinsko. Le malokdo pa ve, da je zelo uporabno tudi kokosovo olje. Več o njem lahko izveste na naslovu https://www.nadlani.si/zanimivosti/kokosovo-olje/.

kokosovo olje

Navadno jedi pripravljamo z ‘običajnim’ oljem, kamor spada zlasti sončnično, vendar pa je kokosovo olje tudi zelo uporabno, pa še zelo zdravo, malce nenavadno, a se odlično poda tako v sladke kot slane jedi. Če si torej v kuhinji želite preizkusiti nekaj novega ali svojim jedem dodati očarljivo aromo, preizkusite kokosovo olje. Verjemite, da ga preizkušajo najboljši kuharji, zakaj ga torej ne bi še vi? Lahko ga dodate v bistvu povsod, kjer je potrebno dodati nekaj maščobe, na primer v peciva in druge sladice, pa v solate in najrazličnejše jedi. Ob uporabi kokosovega olja bo iz vaše kuhinje neverjetno lepo dišalo, vi pa boste svoje goste lahko tokrat presenetili z nečim posebnim, novim in odličnim.

Seveda pa kokosovo olje ni vsestransko uporabno le v kuhinji oziroma kulinariki, temveč tudi pri lepoti. Verjetno ste že slišali za blagodejne učinke olivnega olja na človekovo telo in lase, temu pa naj dodamo, da ima tudi kokosovo olje pozitiven vpliv tako na kožo kot lase. Zato ga lahko preizkusite tako, da ga nekaj časa uporabljate. IZ njega lahko naredite kakšno masko ali oblogo za lase, z njim lahko nahranite svojo kožo, ji povrnete prožnost, mladosten videz in sijaj, lahko pa iz njega ustvarite tudi kakšen drug naravni pripravek, s katerim negujete svoje telo. Vsekakor gre za naravni izdelek, ki mu doslej nismo namenjali neke velike pozornosti, čeprav bi si jo morda zaslužil. Preizkusite ga torej in videli boste, morda vam bo žal, da si ga niste nabavili že prej. Vzemite si čas in ga postopoma uvajajte v svoji kulinariki, videli boste, da boste kaj kmalu navdušeni.