Vožnja na avto plin

Dan danes slišimo v medijih veliko novic na temo onesnaževanja okolja, kako bi se morali manj voziti, saj z vožnjo spuščamo v naše ozračje razno razne strupene pline. Ni pa potrebno zmanjšati čas ali distanco vožnje, da bi dosegli manjše onesnaževanje. Vse, kar je potrebno, je samo to, da zamenjamo gorivo, na katerega naše vozilo deluje. Več o tem si lahko preberete na www.avtoplin.net. Naše avtomobile lahko predelamo tako, da bodo vozili na avto plin.

avto plin

Mnogokrat smo že videli, ko se je mimo nas peljal avtobus javnega potniškega prometa, na katerem je pisalo, da vozi oziroma deluje na avto plin. Mnoga mesta po Evropi in po svetu so že uvedla to vrsto goriva kot primarno gorivo v njihovem javnem potniškem prometu. Nekatera mesta pa so šla celo korak dlje, ko so se odločili, da bodo avto plin uporabljali tudi vsi taksiji v mestu samem. Tako nam je lahko za zgled ameriško mesto Kalifornija. Avstrijsko glavno mesto Dunaj pa ima v svojem voznem parku javnega potniškega prometa že več kot 550 vozil na avto plin. S tem načinom transporta pa se lahko ponašajo že več kot dolgih trideset let.

Kar pa se tiče uporabe avto plina v osebnih vozilih, pa je na tem področju trenutno vodilna Italija, ki ima takšnih vozil že več kot 1.200.000. Prav ste slišali, ta številka predstavlja več kot polovico prebivalstva Slovenije. To je tako, kot da bi vsak drug Slovenec imel svoj avtomobil in bi vsa ta vozila uporabljala avto plin namesto kakšnega drugega goriva (diesel, bencin in tako dalje).

To gorivo je prav tako cenejše, kot ostala goriva, zato je tudi s tega vidika zelo priporočljiv, saj smo prepričani, da boste z uporabo tega goriva mnogo prihranili.

Če vas zanima predelava vašega avtomobila tako, da bo deloval na omenjeno gorivo, potem obiščite spletno stran navedeno v vrhu teksta.