3D slikanje je zelo natančno ter hitro

3D slikanje spodnjega dela glave je zelo natančno in se lahko naročite tukaj https://www.doktor1a.com/3d-slikanje-cbct/. Gre za veliko boljše slikanje od starega načina, ker se bolje vidi, kaj je narobe s čeljustjo ali zobmi in ustno votlino ter točno kje to je. Tako bo zdravnik lahko naredil pravo diagnozo kosti, čeljusti, zob, ustne votline in sinusa ter bo vedel, kakšno bolezen imate ali pa, da ste zdravi. Vse to pokaže hitro in zanesljivo 3D slikanje vaše glave, ki je neškodljivo.

3D slikanje

3D slikanje traja samo 20 sekund in zato dobite izjemno majhno dozo radioaktivnega sevanja, ki je taka, kot ga prejmete v okolju, kjer živite v enem mesecu. Slika pa je visoko resolucijska, zato pokaže prav vse spremembe. Vsekakor je to slikanje nujno, če boste vstavili zobni vsadek, ker bo tako zdravnik videl, kje so živci ter ostale zadeve v vaših ustih, da česa ne poškoduje. Hkrati vidi, ali ste zdravi, saj vsadka ne bo vsadil, dokler se v to ne bo prepričal.

3D slikanje ni novost pri nas, saj se uporablja že odleta 1996. Izberite pa tak laboratorij, ki ima novodobno opremo, da bo res zanesljiva, natančna in neškodljiva do vas. Take opreme pa nima dosti ordinacij. 3D slikanje se opravi hitro in že lahko pošljejo sliko zobozdravniku po elektronski pošti. Ta jo bo hitro lahko prejel, shranil in tudi povečeval, da bo natančneje videl, kaj se dogaja. Sliko pa lahko dobite na CD-ju ali pa jo tudi natisnejo na folijo.

Slike je dobro, da so mlajše od dveh let. Če niso, vas bo seveda zdravnik napotil na slikanje ker se v tem času lahko zgodijo večje spremembe v ustni votlini, katere se včasih niti ne opazijo, kot je na primer karies v korenini zoba ali v notranjosti zoba. Ni treba, da se slika celotni spodnji del glave, lahko se slika tudi samo lokalno, krona zoba, del zobovja, ličnice, nos in podobno.