Zakaj so laminati tako zaželeni kot talna obloga

Laminati so ena najboljših talnih oblog, saj so laminatna tla zelo topla in odporna na pritiske in udarce, pod njih pa se lahko namesti tudi talno gretje. Laminati so izjemno priljubljeni zato, ker so cenovno ugodni glede na druge talne obloge in imate na izbiro kar 700 odtenkov ter vzorcev, ki imitirajo tudi les in druge naravne materiale tako, da nihče ne opazi, da v resnici nimate lesa ali kamna na tleh. Laminat je tudi izjemno lahko položiti če kupite takega na klik, ki se ga samo polaga na tla, ker je narejen in se plošče med seboj zagozdijo s posebni mehanizmom, ta je uporaben tudi za talno gretje.

laminati

Laminati na klik so narejeni tako, da imajo najmanj tri plasti in imajo že izolacijo, srednji sloj ter zgornji sloj, kjer je vzorec. Najbolje je sicer, da vam ga položil izurjen mojster, ki bo to naredil zelo hitro in cenovno ugodno ter brez prah ter packarije. Hkrati vam lahko strokovno namesti talno gretje. Vendar, če imate mojstrsko žilico seveda lahko ga položite tudi sami.

Laminati, ki se lepijo, pa so nekoliko zahtevnejši, ker morate pravilno pripraviti tla. Če je prej bila druga obloga, to je treba še odstraniti. Nato se zbrusi in očisti tla, namaže z lepilom in se v pravilnem vrstnem redu lotijo izolacija ter plasti eno na drugo, s tem da se mora vse skupaj dobro posušiti. To naj naredi mojster, če se za sto odločite.

Najbolje je, da so laminati tri slojni, ker so taki zelo kvalitetni in se na njih nič ne pozna saj so dobro odporni in tudi izolativni. Zato ne varčujte in ne kupujte poceni laminatov z manj kot tremi plastmi, čeprav so cenovno ugodni. Te boste verjetno morali čez čas menjati in potem cenah se bo veš tako ugodna, kot se je zdela na začetku. Zato kupite le najkakovostnejše. Vzorce izberite pa glede na pohištvo in izgled vaše stavbe, da boste živeli v estetskem okolju.