ALU ograje oblikujte po lastnih željah in poskrbite za privlačen videz vaše hiše

Razmišljate o novi ograji, ki bo krasila vaš dom? Potem so ALU ograje zagotovo prava izbira, v nadaljevanju pa se prepričajte zakaj.

ALU ograje so vse bolje priljubljene pri ljudeh, saj se ponašajo z veliko dobrimi lastnostmi. Namenjene so za izdelavo balkonskih ali vrtnih ograj, odlično pa izgledajo tudi kot dvoriščna vrata. Zmontirate jih lahko na že obstoječo konstrukcijo oziroma stebre, lahko pa se naredi povsem nova konstrukcija in stebri. Za postavitev ograje se najprej posvetujte s strokovnjakom, ki vam bo podal koristne napotke za ograjo, potem pa vam jo lahko zmontira podjetje, ali pa se tega lotite sami.

ALU ograje

V ponudbi so ograje različnih modelov in velikosti ter narejene iz različnih materialov, kot na primer lesa, stekla, pločevine in podobno. ALU ograje so zelo trpežne in odporne na različne vremenske pojave, od dežja, vetra, snega, UV žarkov in še česa. So tudi zelo lepega videza in poskrbijo za lep izgled vaše hiše in okolice. Služijo kot varovalni element na stopniščih, balkonih in terasah ter nas vsaj malo zaščitijo pred vlomilci oziroma neželenimi vstopi na našo posest. Hkrati nam zagotavljajo tudi zasebnost pred radovednimi pogledi sosedov in mimoidočih. Tovrstne ograje ne potrebujejo posebnega vzdrževanja, zato jih v čedalje večjem številu uporabljajo tudi pri gradnji trgovskih centrov in drugih industrijskih objektov.

Pri izbiri ograje ste povsem svobodni – izberete lahko različne dizajne in oblike vrat ter barvo, ki vam najbolj odgovarja. Večina se jih odloči za barvo, ki se ujema s stilom in barvo hiše, lahko pa ste bolj umetniški in izberete povsem drug odtenek barve. Največkrat se pojavijo vrata z navpičnimi ali vodoravnimi prečkami, ki so lahko zelo tanke ali pa zelo široke, da je skoznje otežen pogled. ALU ograje lahko kombinirate tudi z drugimi materiali, dobro se recimo obneseta les in steklo, so pa tudi zelo prilagodljive in zato enostavne za obdelavo.