Slovenski pravi cvetlični med

Cvetlični med je super, ker odpravlja prehlade in krepi imunski sistem. Čebele ga nabirajo, ko cvetlice cvetijo na travnikih direktno na njih in spravljajo cvetni prah v med. Zato je nakup cvetličnega medu prava odločitev za tiste, ki bi radi bili vse leto zdravi ni imeli cvetlice na mizi tudi pozimi, ko jih ni, spravljene v medu seveda. Med lahko uporabite za čaje, za kolače, slaščice, sladkanje kave ali česar koli drugega, saj je bistveno bolj zdrav, kot sladkor. Cvetlični med mora biti v vsakem gospodinjstvu, ni pa vsak med dober, izberite res pravega.
cvetlični med
Pravi cvetlični med med je tak, da ga nabirajo čebele na čistih travnikih na travniških cvetlicah, ki so zdravilne. Tak med dobite pri nekaterih slovenskih čebelarjih, pri nekaterih pa dodajajo sladkor v med, kar res bi v redu. Tuji med pa ima praviloma vredno vsebovan sladkor pa še čebele se lahko pasejo na onesnaženih travnikih zato je slovenski med toliko bolj cenjen. Tudi sami izberite pravega čebelarja, kot je zgoraj na povezavi, ki je preverjen in tudi certificiran pa imajo ljudje z njim lepe in dobre izkušnje.
Kakovosten cvetlični med ni prav lahko najti zadnje čase. Vendar imate srečo, na nekaterih kmetijah se da dobiti in treba ga je nabaviti takrat, ko je ker ga lahko zmanjka, ker je omejen, čebele namreč ne pridejo vsako leto dovolj medu. Nekateri nevestni čebelarji to rešujejo tako, d čebelam dodajajo sladkor, s čimer se med pokvari in hkrati ubijejo čebele, ker jim sesujejo imunski sistem s sladkorjem. In če se sesuje njim se sesuje tudi človeku.
Kakovosten cvetlični med je že po okusu čisto drugačen od nekakovostnega, poleg tega je tudi njegova gostota drugačna in pa pogosto kristalizira tak med, ki ni v redu. Zato res previdno in nabavite tega, ki smo ga predlagali na zgornji povezavi, pa vam ne bo žal.