Možganska kap in terapija doma, ali je mogoče?

Možganska kap je zelo resna bolezen, huda okvara, ki lahko pusti na človeku precejšnje posledice. Po zdravljenju v bolnici je potrebno se takemu človeku posebej posvetiti, še posebej, če ne more hoditi, govoriti in podobno, skratka če so okvarjene določene funkcije, ki jih je človek prej imel. Marsikdo ne ve, kam na rehabilitacijo po možganski kapi, da bi se stanje bolnika čim prej popravilo in uravnovesilo. Vendar je rešitev, ko bolnika prizadene možganska kap, na dlani, na dosegu roke. Terapevt lahko pride do bolnika osebno, kar je še najboljše ali pa se z njim ukvarja online.

možganska kap

Nenadna možganska kap prizadene ljudi na različne načine. Nekatere oblike možganske kapi so blage, druge resnejše. Odvisno je, kateri del možganov je prizadet. Bolnik je običajno tudi čustveno pretresen in se čuti krivega, da obremenjuje okolico in domače. Zato mu je še težje, če bi moral iti d terapevta nekam drugam. To je lahko logistično velik zalogaj. Sploh, če oseba ni pokretna. Zato je pravo olajšanje, da lahko pride terapevt na dom k bolniku.

Tako se bolnik počuti varno v svojem domu in lahko hitreje napreduje. Terapevt najprej pri prvem pregledu preveri, kakšne posledice je pustila na njem možganska kap. Glede na to bo lahko predvidel, v kolikšni meri lahko taka oseba okreva in v kakšnem času. Nato se bolnik odloči kako naprej in terapevt lahko začne z obiski. Kmalu e pokaže, da je možganska kap lahko premagana in bolnik dobi upanje ter veselje dio terapije, ki mu res pomaga.

Terapevt je tudi usposobljen za to, da pomaga bolniku, ki ja zapadel v depresijo ali dušene težave. Bodri ga in spodbuja ter je zelo potrpežljiv. Uspeh je zagotovljen kar v 97 procentih. To je precej visok uspeh in se splača za zdravje vsekakor se potruditi. Če pa bolnik zaradi kakršnega koli razloga noče ali ne more, da bo ga obiskal terapevt, potem se terapije lahko izvajajo tudi preko računalnika.