Zakaj skleniti dodatno zavarovanje takoj po zaključenem študiju

Dodatno zavarovanje je pri nas prostovoljno poleg obveznega. Sklenitev dodatnega zavarovanja je modro, saj pokriva tiste zdravstvene storitve in zdravila, ki jih obvezno zavarovanje ne pokriva, to pa je kar veliko stvari. Gre za boljša in učinkovitejša zdravila ter nekatere operacije, ki niso življenjsko pomembne in ležanje v bolnici, če ste tam več kot 3 dni. Ker so zdravstvene storitve izjemno drage in se štejejo v nekaj tisoč ali sto tisoč evrih, se dodatno zavarovanje seveda splača, če nočete plačati velikih zneskov v primeru, da je kaj narobe z zdravjem ali imate nesrečo, česar pa ne moremo predvideti.

dodatno zavarovanje

Vaše dodatno zavarovanje vam bo omogočilo, da bo te visoke zneske plačala zavarovalnica namesto vas. Zato se splača zavarovanje skleniti takoj, ko se vam izteče status študenta, ker je takrat najcenejše, saj je premija za mlade nizka. Za starejše pa je vedno višja, ker se pričakuje, da bodo potrebovali vedno več zdravstvenih storitev. Premija pa je nizka tudi zato, ker ste takoj sklenili zavarovanje in če omahujete ter ga sklenete nekaj let za tem, vam bo zavarovalnica za vsako leto, ko dodatnega zavarovanja niste plačevali, dodatno zaračunala 3 % višjo premijo. Zato se dodatno zavarovanje splača skleniti takoj.

Vprašanje je, kje skleniti dodatno zavarovanje in kako? Sklenete ga lahko preko internetne aplikacije ali se pogovorite z agentom, ki bo prišel do vas ali pa bo z vami sklenil zavarovanje preko elektronskih aplikacij, kar je danes vedno bolj v navadi. Večinoma imajo vse zavarovalnice približno enake cene za pakete zavarovanj, ki so različni. Če hočete imeti nadstandardne storitve, kot je lastna soba v bolnici s televizijo ter najboljša zdravila, boste plačevali višjo premijo od ostalih. O tem povprašajte zavarovalnico, ki jo boste izbrali. Zavarovalnico izberite po lastni presoji, katera se vam zdi najbolj poštena, da bo tudi plačala vaše stroške, če se kaj zgodi. Nekateri ponujajo hkrati še druga zavarovanja, ki so cenejša, če sklenete vsa zavarovanja hkrati.