Domena je prepoznavno ime vaše spletne strani, izberite jo previdno

Domena je predpogoj za to, da lahko postavite spletno stran na strežnik, ker gre za glavni naslov vaše spletne strani, na katerega bodo usmerjeni vsi ljudje, ki iščejo, kar ponujate na spletni strani in vas bodo videli v iskalnikih ter bodo kliknili na povezavo do vaše spletne strani – domene. Zato je nujna zanesljiva domena, ki jo lahko najamete pri ponudniku domen za zelo zmerno ceno. Nekateri zakupijo več različnih domen, ki vse kažejo na isto spletno stran in umerjajo promet nanjo, tako da je čim več potencialnih kupcev in če imate vlek promet preko spletne strani, da je tudi dobro narejena in optimizirana ter prijazna uporabniku, boste tudi dosti prodali.

domena

Dobra domena ali več domen je prvi korak ko uspehu na spletu. Izberite tako, ki je povezana z vašo dejavnostjo, zanimanjem ali podjetjem, lahko tudi z vašim imenom in priimkom. Najprej preverite, ali je domena prosta, če ni jo lahko kupite od druge osebe ali pa si izmislite novo, ki je še prosta, kar je najceneje.

Stara domena, ki so jo dolgo že obiskovali pajki in iskalniki ter jo označili kot dobro in zanesljivo domeno, lahko prodajo tudi za visok znesek, ker to pomeni veliko prometa na spletno stran, kajti vsi jo poznajo, tako ljudje, kupci kot tudi iskalniki.

Naj bo vaša domena zmagovalna, posvetujte se s strokovnjakom, kakšna bi bila najboljša, s kakšno končnico, ker vsaka končnica pomeni, da je domena namenjena raznim državam, jezikom, uporabnikov, nekatere pa so splošne domene brez označb držav. Strokovnjak vam tudi lahko razloži, kak ose domene uporabljajo in kako so najbolj učinkovite, si pa to lahko preberete tudi na spletnih straneh.

Domene so tudi različnih cen, nekatere so cenejše kot druge, nekatere pa so zelo drage. Premislite, kaj potrebujete in kaj želite doseči. Nato pa lahko domeno zakupite za eno leto in jo podaljšujete.