Kako izbrati zanesljiv servis avtomatskega menjalnika?

Servis avtomatskega menjalnika je lahko zapletena naloga, zato jo mora opraviti izkušen serviser, ki se dobro spozna na avtomatske menjalnike. Avtomatski menjalnik je posebna naprava, ki zaznava hitrost, navor in ali zavirate ali pospešujete, zato sam menja prestave, da lahko avto spelje ali zavre, ne da bi med tem ugasnil. Včasih se zgodi, da se avtomatski menjalnik pokvari, zato morate poiskati zanesljiv servis avtomatskega menjalnika, kar včasih ni prav lahka naloga. Pri iskanju dobrega serviserja bodite pozorni tudi na to, ali dobite lahko nadomestni avto, ker lahko servis avtomatskega menjalnika traja nekoliko dlje, če na primer ni na razpolago delov.

servis avtomatskega menjalnika

Za avtomatski menjalnik ste se odločili z nekim tehtnim razlogom. Lahko ste izpit naredili na avtomobilu z avtomatskim menjalnikom in bi morali doplačati ure, ker ne smete s takim izpitom voziti navadnega avtomobila na ročno prestavljanje, ali pa je za vas tako bolj udobno in hočete imeti do konca življenja samo avtomobile z avtomatskim menjalnikom. Kakorkoli že, avtomatsko menjalnik se lahko kdaj tudi okvari ali izrabi, sploh če je avto star in ga je treba ali popraviti, če gre, ali menjati.

Takrat izberite servis, ki vam bo ponudil nadomestni avto z avtomatskim menjalnikom, da ne boste v večji zadregi, če ročnega menjalnika niste vajeni. Lažje se je navaditi avtomatskega menjalnika kot ročnega. Ko boste našli pravi servis avtomatskega menjalnika, vprašajte še za ceno nadomestnega avtomobila, ker so od servisa do servisa različne. Dober servis avtomatskega menjalnika vam bo posodil avtomobil za solidno ceno, pa še v nekem doglednem času bo popravil vaš menjalnik in spet boste lahko uživali v vožnji s svojim avtomobilom, ki ste ga seveda navajeni.

Avtomatski menjalniki drugače delajo zelo zanesljivo in brezhibno, vendar zna priti do obrabe, sploh če niste avta že dolgo peljali na pregled. Nekateri avtomatski menjalniki se lahko preklopijo na ročne, drugi pa nimajo te možnosti.