Poglej med najbolj brane knjige leta 2020

V kolikor spadate med zaprisežene knjižne molje, in ste se že srečali z knjigami priljubljene slovenske avtorice kot so Camino – od suženjstva do svobode, Zmoreš, Gora ter Odloči se za srečo ter druge, ki so na voljo v spletni knjigarni, vam morda seznam najbolj branih knjig ponudi novo izbiro, navdih ali pa namig za kvalitetno darilo. Da smo prišli do podatka najbolj brane knjige v letu 2020 smo si pomagali s sistemom Cobiss, ki nam hitro poda ponudi zanimive podate najbolj branih knjig. Sistem Cobiss nam podatke posreduje na podlagi najpogosteje izposojenega gradiva v knjižnicah.

V letošnjem letu se je seznam najbolj izposojanih knjig prilagodil epidemiološki situaciji, saj je na seznam najbolj branih knjig uvrščeno tudi veliko učbenikov in priročnikov za šolo. Tu jih bomo izvzeli in pogledali knjige, ki niso del obveznega šolskega leposlovja.

najbolj brane knjige

Med najbolj brane knjige se tako uvršča knjiga z naslovom Belo se pere na devetdeset, avtorice Žakelj Bronje, ki je tudi dobitnica nagrade za roman leta 2019. Roman je pretresljiv in duhovit obenem in opisuje življenjsko zgodbo pripovedovalke. Gre za pripoved o odraščanju, izgubi, boju z boleznijo, borbi za življenje laž in resnico. Avtorica nas sooči z svojimi strahovi ter zmožnostjo soočanja z njimi.  Med najbolj brane knjige leta 2010 se na drugem mestu srečamo z romanom Jezero avtorja Golob Tadeja, ki nam postreže z napetim dogajanjem, ki je postavljeno v Bohinj, kjer sprehajalka naleti na obglavljeno truplo v Jezernici. Dogodki nam postrežejo z še nekaj trupli. Razplet zgodbe pa se konča v stilu Agathe Cristie. Med najbolj brane knjige se uvršča tudi Golobova najnovejša kriminalka z naslovom Dolina rož, ki nam postreže z novimi zapleti ter iskanjem krivca, do zadnjega trenutka. Vsekakor napeto branje na dah. Prav tako se je med najbolj brane knjige uvrstila tudi Luciferka avtorice Makarovič Svetlane ter Šurc Mateja.

Za nami je vsekakor leto, ki ga ne bomo kmalu pozabili. Lahko pa si ga polepšamo s potovanjem, ki nam ga omogočajo knjige. Vzemite si čas in se potopite v popolnoma drug svet.