Drinx spletna trgovina spodbuja kulturo pitja kakovostnih pijač

Drinx vam ponuja veliko izbiro alkoholnih pijač. Spletna prodajalna www.drinx.si nudi vse o alkoholne pijače. Poleg alkohola imajo v ponudbi tudi veliko različnih prigrizkov: salame, zaseke, vložnine, oljčno olje, marmelade, paštete in panettone ter WineSnack paradižnik in bazilika. Belo vino se proizvaja po vsem svetu iz različnih sort in regij. Belo vino oz. večina belih vin je pridelanih iz neposredno stisnjenega soka iz belega grozdja, kar pomeni, da se grozdje pobere in pripelje nazaj v klet, iz njega pa se njegov sok takoj iztisne. Po stiskanju se sok fermentira z naravnimi ali gojenimi kvasovkami v različnih posodah. Jeklo, hrast in cement so najpogostejše posode za vinifikacijo in staranje.

Drinx

Svetovno najbolj poznane sorte belih vin so Chardonnay, Sauvignon ter Rizling. Ko gre za pripravo rdečega vina, pride v poštev veliko stvari, toda najbolj pomemben dejavnik je proces maceracije. V bistvu je to proces, kako dolgo ostane sok grozdja v stiku z lupino. V vinu tanini ali čreslovine izvirajo iz lupine grozdja, pečk, stebel ali celo lesenih sodov, ki se uporabljajo med staranjem. In prav oni dajo vinu strukturo. Svetovno najbolj poznane rdeče sorte so merlot, cabarnet sauvignon, cabarnet franc, modri pinot. V trgovini so vam na voljo tudi peneča vina.

Viski je krovni izraz za starane žgane pijače iz žitnih zrn, ki se lahko pridelujejo kjerkoli na svetu. Vsi viskiji uporabljajo koruzo, pšenico, rž, oves ali ječmen. Rum povzema vse destilirane pijače iz sladkornega trsa. Proizveden je na Karibih, latinski ter južni Ameriki. Poznamo dve vrsti ruma, ki sta najbolj prepoznavna. Proizvod iz stisnjenega soka sladkornega trsa in proizvod iz melase, ki je stranski produkt pri proizvodnji sladkorja. V osnovi delimo rum na dve osnovni kategoriji beli in temni rum. Gin je priljubljeno ime za preprosto svetovno pijačo. Izvor gina je pravzaprav Nizozemska, ti so kasneje skrivnostno pijačo prenesli po celotni Evropi. Gin se pripravlja iz brinovih jagod. Gin se meša tudi z drugimi pijačami, najbolj priljubljen je Gin Tonic.