Kako urediti zdravstveno zavarovanje

Zdravje je naša največja vrednota. Je temelj razvoja in blagostanja tako za posameznika kot za celotno družbo. Sklenjeno zdravstveno zavarovanje nam tako predstavlja zdravstveno in socialno varnost, saj nam krije stroške zdravljenja in oskrbe, ko to potrebujemo.

Ločimo med obveznim zdravstvenim zavarovanjem in dodatnim oziroma dopolnilnim zdravstvenim zavarovanjem. Oba sta vezana na prijavo v zavarovanje in na ustrezno mesečno plačilo prispevka. Dopolnilna zdravstvena zavarovanja lahko sklenete pri različnih zavarovalnicah, ki vam ponujajo različne vrste paketov po različnih cenah. Zavarovalna agencija  e zavarovanja vam na enem mestu ponuja različne ponudbe zavarovalnic za sklenitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Tam lahko primerjate različne cene in ugodnosti, ki vam jih zavarovalnice ponujajo in se nato lahko na podlagi ponudbe vseh zavarovalnic odločite za tisto pravo, ki vam najbolje ustreza, tako na podlagi ponudbe kot na podlagi cene. Hkrati pa vam omogočajo enostavno in hitro sklenitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, po akcijskih cenah.

Če ste v skrbeh in ne veste kam pogledati, če imate urejeno obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje, kar brez skrbi, saj lahko zadevo uredite zelo hitro. Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije je namreč razvil aplikacijo, dostopno preko njihove uradne spletne strani, kjer lahko neposredno preverite vse podatke vezane na urejenost vašega zdravstvenega zavarovanja. Kar potrebujete je zdravstveno kartico, kjer boste našli vašo devet mestno številko, preko katere dostopate do vseh vaših podatkov glede zdravstvenega zavarovanja. Do informacij o svojem zdravstvenem zavarovanju pa lahko dostopate tudi preko plačljivega SMS-sporočila.

Tako ni več izgovora, da česa niste vedeli. Hitro skočite na spletno strani Zavoda za zdravstveno zavarovanje in poglejte ali imate urejeno obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanj. V kolikor ugotovite, da zadeva ni v celoti urejena pa brez skrbi. Kliknite na povezavo, dano zgoraj, ki vas bo preusmerila na spletno stran zavarovalne agencije E-zavarovanja. Tam si lahko pogledate ponudbe različnih zavarovalnih agencij in si izberete tisto, ki vam najbolj ustreza. Nikar ne prepuščajte svojega zdravja naključjem in si uredite dopolnilno zdravstveno zavarovanje še danes.