Ali je konoplja res tako zdravilna in učinkovita

Konoplja je najbolj raziskana rastlina zadnja leta, kar jih poznamo in jo medicina tudi uporabljala za zdravljenje bolezni, česar se dobro zaveda podjetje Konopljarc, ki legalno prideluje industrijsko konopljo, iz katere potem izdelujejo konopljino smolo, kapljice in čaje ter druge izdelke. Dobro je, da kupujete te izdelke od legalnih pridelovalcev, ki morajo za to imeti dovoljenja ter so pod nadzorom, da res ubogajo regulative, ki so na tem področju. Ena izmed njih je, da ne sme konoplja vsebovati oziroma njeni izdelki več kot 0,02 % THC-ja, da se človek na zasvoji in da ni omamljen. Vendar pozor, tukaj tiči zanka.

konoplja

Morate biti pozorni, katere kapljice kupujete, ker niso vse enake. Najboljše so 5 % kapljice iz konoplje, ker je njihovo razmerje THC ni CBD zelo podoben, kot je v rastlini sami, kar pomeni, da so najbolj učinkovite. Telo za zdravljenje potrebuje obe snovi in ne samo ene, torej samo CBD-ja, ki je fitokanabinoid podoben človeškemu kanabinoidu. Človek brez kanbionoidov ne preživi in močno zboli, zato so fitokanabionidi tako učinkoviti v konoplji.

To pomeni, da fitokanabionidi človekove kanabinoide spodbudijo, da začnejo delovati zaradi česar se sproži notranji zdravilec v človeku in se človek pozdravi kljub hudi bolezni. Konopljine pripravke se jemlje lahko preventivno ali če je človek bolan. Za preventivno jemanje je dobro jemati kapljice po navodilih na embalaži in ne pretiravati. Če ima kdo hude zdravstvene težave, pa je dobro, da jemlje konopljino smolo, ki je čista in pride hitro v kri ter učinkuje skoraj takoj. Kapljice učinkujejo po eni uri po zaužitju.

Če ne veste, kaj je za vas najboljše, se posvetujete s strokovnjakom s kmetije, ki prideluje vse te izdelke iz konoplje. Kupite pa le take izdelke, ki so pridelani pri nas, da boste točno vedeli, da so z varnega in čistega območja in da je rastlina res kvalitetna ter čista.