Konzola PlayStation je praznovala 20. let

Konzola PlayStation je praznovala 20. letPisalo se je leto 1994, ko je Sony na Japonskem 3. decembra predstavil prvo konzolo PlayStation.  Takrat je bil Sony še začetnik v svetu zabavnih domačih konzol. Leto kasneje pa je to ponovil še v Združenih Državah Amerike in kasneje še drugod po svetu.

Konzola Playstation je za veliko drugih konzol pomenila propad, edini, ki se še zdaj drži je konzola Nintendo. Kmalu za Sonyjem pa je na trg prišel tudi Xbox, ki ga je razvil že takrat računalniški gigant Microsoft.

3. decembra 2014 pa je konzola PlayStation praznovala svojih 20. let. Za to obletnico je Sony pripravil ekskluzivno serijo 12 300 – ih konzol PlayStation 4. Konzola PlayStation te ekskluzivne serije, naj bi bila obarvana svetlo sive barve, kot je bila prva PlayStation konzola. Na vrhu konzole, pa naj bi bil izvirni PlayStation logotip. Konzola PlayStation ekskluzivne serije je bila v paketu z igralnim ploščkom DualShock4, stojalom, ki konzolo drži pokonci ter z kamero PlayStation Eye. Vsi ti dodatki so bili v svetlo sivi retro barvi. Na konzoli je tudi razviden napis, da gre za konzolo iz ekskluzivne serije, ter za katero konzolo izmed 12 300 je.

Konzola PlayStation ekskluzivne serije je naprodaj že od 6. decembra. Za ta model konzole bo potrebno odšteti preračuanin 499€. Kot dodatno darilo, pa je Sony za vse uporabnike vseh konzol pripravil brezplačno temo uporabniškega vmesnika v retro stilu. Ravno takšen kot je bil pri originalni konzoli PlayStation.

Najbolj prodajane igre v seriji konzole PlayStation, pa so bile Gran Turismo, Final Fantasy 6, Gran Turismo 2, Resident Evil in Tekken 3.