Največji živalski vrt pri nas

Največji živalski vrt pri nasZagotovo ste si kdaj želeli oditi v živalski vrt. V živalskem vrtu lahko opazite živali, ki jih drugače ne vidite v naši naravi. To je seveda nadvse zanimivo. V naši majhni Sloveniji pa imamo kar nekaj živalskih vrtov. Največji živalski vrt pri nas je v Ljubljani.

Živalski vrti so predvsem nori svet za naše najmlajše. Saj se ponavadi v živalskih vrtovih, kar rinejo samo da bi pobožali to nadvse nenavadno žival za njihove oči. Nekateri že malo starejši otroci odkrijejo strast do živali ob obisku živalskih vrtov.

Živalski vrt v Ljubljani pa ni edini pri nas, res pa, da je največji. Mini Zooland v Slovenskih Konjicah ter Zoo Park Rožman sta še manjša živalska vrtova pri nas.

Kako sploh določimo kateri živalski vrt je največji?

No živalski vrtovi se ne merijo toliko po površini, ter koliko zaposlenih imajo v tem živalskem vrtu. Velikost se meri v številu različnih živali. Za primer vzemimo največji živalski vrt pri nas. To je Zoo Ljubljana. V tem živalskem vrtu imajo več kot 500 različnih vrst živali, ki so domorodne kakor tudi tujerodne vrste. Teh več kot 500 živali pa uvršajo v 119 vrste ter 14 različnih pasem. Seveda, če naš največji živalski vrt primerjamo z živalskim vrtom v Berlinu, naš zgleda kakor kakšno otroško igrišče. V Berlinskem živalskem vrtu imajo približno 19,500 različni živali in te se delijo na 1500 različnih vrst.

Še nekaj kratkih nasvetov pri obisku živalskega vrta. Pod obvezno opremo spada seveda dobra volja ter digitalni fotoaparat ali pametni telefon z zmogljivo kamero. Seveda bliskavica ni priporočljiva, saj to zelo moti vse živali. Najbolje je obiskati živalski vrt pozimi ter jeseni, to je zato ker je takrat manjše število obiskovalcev ter si živali lahko lažje ter bolje ogledate. Ko načrtujete izlet v živalski vrt poskrbite, da bo to v lepem vremenu, ker v dežju se nekatere živali skrijejo v svoje brloge.