Križarjenje – odpravite se na nepozaben dopust z luksuzno križarko

Križarjenje velja za eno najbolj priljubljenih oblik potovanj, za katerega se odločajo tako družine, prijateljske družbe, kot tudi pari in posamezniki. Predvsem vam ta način potovanja nudi ves potreben luksuz, s križarko pa se lahko odpravite na ogled najlepših naravnih znamenitosti. Vendar pa odhod na križarjenje zahteva tudi nekaj natančnih priprav z vaše strani. Na tak način si namreč zagotovite nemoteno potovanje brez nepotrebnih skrbi. Sicer pa potovanje s križarko velja za izjemno izkušnjo, polno zabave, izvrstni doživetij in popolne sprostitve. Že razmišljate, kam bi se odpravili?

križarjenje

Kako se pripraviti na križarjenje?

Če je križarjenje še nekaj deset let nazaj veljalo za privilegij tistih bogatejših, pa si ga danes lahko privošči tudi popolnoma običajni ljudje. Vendar pa je dobro omenjeno potovanje dobro načrtovati, sploh če se na križarko odpravljate prvič, in se tako izogniti morebitnim nevšečnostim.

Verjetno se sprašujete, kdaj je najbolj ugoden čas za rezervacijo potovanja s križarko? Ker nikakor ne gre za najbolj poceni način preživljanja dopusta vam svetujemo, da rezervacijo termina opravite v first minute ali last minute obdobju, ko so cene najnižje. V končno ceno je sicer vključena nastanitev v kabini, predstave na krovu, polni penzion (zajtrk, kosilo in večerja) in različne pijače, kot so voda in brezalkoholne pijače.

V prvem koraku rezervacije morate izbrati križarko in program potovanja, ki vam najbolj ustreza. Nato pa je potrebno urediti prevoz do mesta izplutje – dobro je preveriti, ali pristanišča ponujajo kakšno varovano parkirišče, sicer pa se lahko na mesto izplutja odpravite z avtobusom ali katero drugo obliko organiziranega prevoza.

Na sami križarki pa bodite pozorni na nekatere specifične lastnosti:

  • alkoholne pijače in aperitivi navadno niso vključene v ceno križarjenja, zato jih boste morali doplačati,
  • izleti ob vmesnih postankih niso nikoli vključena v začetno ceno. Svetujemo vam, da izbrane izlete rezervirate v naprej, saj so tako cenejše,
  • napitnina je na mnogih ladjah obvezna in se giblje med 7 in 12 eur na osebo na dan.