Zakaj so lesena okna vaša najboljša izbira za hišo

Lesena okna so od nekdaj najboljša izbira kupcev. Kakovostna lesena okna vam bodo polepšala bivališče neglede na to, ali ste lastnik zgodovinskega doma ali pa je vaša hiša najsodobnejša stavba v državi, so lahko okna iz lesa fantastičen oblikovalski element za vašo zunanjost. Čeprav je videz tradicionalno bolj klasičen, z vsemi oblikami in barvami lesenih oken, ki so danes na voljo, boste zagotovo našli popoln slog ne glede na to, kakšen je vaš dekor. Lesena okna so izjemno trpežna, okolju prijazna in ena izmed stroškovno najučinkovitejših izboljšav, ki jih lahko naredite. Če želite izvedeti več o prednostih lesenih oken, pokličite mojstre na zgornji povezavi.

lesena okna

Lesena okna so odlična v vročini in mrazu, dežju in soncu. Dokler so pravilno zatesnjena, se ne bodo zvijala ali počila kot vinil, poleg tega pa se med temperaturnimi nihanji manj širijo in krčijo, za razliko od kovinskih oken. Te lastnosti so bistvenega pomena za zagotovitev, da ne pride do napak pri tesnjenju niti v samem okenskem okvirju niti med oknom in steklenimi ploščami, kar prepušča zunanji zrak v vaš dom in povzroča vedno višje stroške za energijo.

Lesena okna so približno 400-krat boljša pri izolaciji, kot jeklena okna in približno 1.800-krat boljša od vinila. Če želite dodatno povečati izolacijske lastnosti, poskrbite, da boste izbrali energijsko učinkovito dvojno steklo, ki je na voljo v različnih vzorcih in zaključkih. Lesena okna ne potrebujejo vzdrževanja, kot vinil, kovina ali steklena vlakna. Res je, da se lesena okna, če niso dobro zatesnjena, zlahka poškodujejo in so dovzetna za škodljivce. Kakovostna lesena okna pa imajo trpežne in dolgotrajne tesnilne mase, ki jih je treba le občasno očistiti z malo gospodinjskega tekočega mila in mehko krpo, morda enkrat spomladi in nato spet jeseni. Dokler z oken dobro očistite prah, jih še leta ne bo treba ponovno zatesniti.

Mogoče jih je izrezati v skoraj vseh stilih in pobarvati v katero koli barvo, ki si jo zamislite. Od zapletenih pomikov ali rezbarij, veličastnih kronskih letvic ali preprostih brezskrbnih plošč, na voljo je leseno okno, ki ga je mogoče ustvariti tako, da se natančno ujema z videzom in občutkom vašega doma. Ste se po nekaj letih naveličali barve? Preprosto jih obrusite, premažite in ponovno pobarvajte po želji. Tako enostavno je.