Okrogle nalepke bomo uporabili, ko…

Če želimo predmet označiti na enostaven in funkcionalen način, bomo nanj nalepili etiketo oz. nalepko. Ob tem se nam postavlja vprašanje, kako vedeti, katera nalepka oz. etiketa bo najprimernejša za naš produkt? Na deklaracijski nalepki bodo zajete vse pomembne informacije o proizvodu. Na zabavnih nalepkah pa bomo zasledili zabavne vsebine. Dejstvo je, da morajo nalepke poleg osnovne naloge t. j. prenosa informacij, poskrbeti tudi za estetski videz. Oglatim predmetom se bodo lepo prilegale okrogle nalepke, med tem ko bomo na predmete kvadrastih oblik nalepili kvadratne nalepke. Ni pa nujno. Kako pa je z izbiro materialov? Berite dalje…

Nalepka je…

kos materiala, ki se uporablja za različne namene na način, da se prilepi na izbrani predmet. Beseda nalepka ima več pomenov. Navadno se to besedo uporablja za nalepke, ki imajo reklamni značaj. Poznamo pa tudi nalepke (t.i. emotikoni), s katerimi si lahko polepšate in obogatite vaš dnevnik ali pa status oz. objavo na socialnih omrežjih. To pomeni, da poznamo nalepke v fizični in tudi v digitalni obliki. V nadaljevanju prispevka se bomo osredotočili predvsem na tiste, ki jih lahko primemo v roko.

Kako se med seboj ločijo?

Nalepke se med seboj ločijo glede na vrsto materiala in po obliki (pravokotne, okrogle nalepke,…). Pri nalepkah je zelo pomembna tudi moč lepila. Zato jih lahko razdelimo še na t.i. odlepljive nalepke, nalepke z normalnim lepilom ter na tiste z zelo močnim lepilom.

okrogle nalepke

Nalepke med seboj ločimo glede na vrsto proizvodnega materiala, obliko in moč uporabljenega lepila.

Vrsta materiala

Na trgu je zaslediti kar nekaj različnih materialov, iz katerih so nalepke narejene. Če gledamo cenovno, so med vsemi najcenejše nalepke proizvedene iz papirja. Razlogov za to je več. Papirnate nalepke imajo namreč zelo kratko obstojnost, lahko pa se tudi hitro umažejo. Kar se tiče njihove kratke življenjske dobe, bi morda lahko zapisali celo to, da je ta v današnjem svetu celo dobrodošla. Hitro razgradljiv material je za okolje veliko bolj dobrodošel kot pa kakšna več tisoč let obstojna snov.

Polipropilen

Na spletni strani artislinija.si boste v ponudbi našli tudi etikete natisnjene na polipropilen. To je za razliko od papirja zelo obstojen material, ki je med drugim odporen tudi na različne zunanje in kemične vplive. Etikete iz polipropilena se uporabljajo v farmaciji, pri označevanju knjig, strojev ter gasilnih aparatov.

Polietilen za okrogle nalepke?

Polietilen sodi med odpornejše materiale. Primeren je za uporabo tam v vlažnih pogojih. Poleg vode je odporen tudi na oljne tekočine in kemikalije. Zaradi svoje raztegljivosti se etikete iz polietilena uporabljajo na ukrivljenih površinah, npr. epruvete.

Metaliziran poliester

Je po kvaliteti eden izmed boljših materialov za nalepke. Odporen je na neagresivna čistila, oljne tekočine in vodo. Nalepke iz metaliziranega poliestra se uporabljajo v industriji za označevanje naprav, osnovnih sredstev ter elektronskih vezij.

Nalepke so odlično sredstvo sporočanja krajših vsebin.

Oblika nalepk

Nalepke med seboj ločimo tudi po obliki. Ta zelo vpliva na samo kakovost. Poznamo kvadratne, pravokotne, ovalne in okrogle nalepke.

Okrogle nalepke

Kot primer zelo uporabne oblike nalepke lahko izpostavimo okrogle nalepke. Te so zaradi svoje oblike primerne predvsem za kakšne logotipe in emotikone (v angleškem jeziku bolj znani kot emojii). Z vidika obstojnosti so najboljše, ker se za razliko od pravokotnih in kvadratnih ne vihajo. Oblikovalci se pogosto odločajo tudi za neke vrste okvirjanja okroglih nalepk, s čimer jih naredijo podobne evrskim kovancem. Na zunanjem robu se po navadi zapiše besedilo, notranji krog pa je rezerviran za logotipe oz. druga slikovna sporočila.

Uporaba primernega lepila je zelo pomembna

Ko se odločamo za najprimernejše lepilo, je potrebno vedeti, kam se bo nalepka oz. etiketa nalepila ob uporabi. Če jo bomo lepili na gladko in ravno površino, bo zadostovalo standardno akrilno lepilo. Hi-tack lepila se uporabljajo pri nalepkah, za katere vemo, da se bodo lepile na neravno, brušeno ali barvano kovino, les oz. steno. To lepilo bo ob stiku s podlago difundiralo vanjo in doseglo zadovoljiv oprijem. Kaj bi se zgodilo, če bi na takšno podlago prilepili nalepko z navadnim lepilom? Navadno lepilo ne bi držalo dovolj dobro, zato bi se nalepka začela pri robovih vihati. Obstaja še tretja možnost lepljenja. Opcijo “removable” lepila pa uporabljamo takrat, ko želimo nalepko po njeni uporabi odstraniti iz površine. To je pomembno, saj “removable” lepilo ne bo puščalo svojih ostankov in sledi na podlagi.

Kje naročiti kakovostne okrogle nalepke?

Kakovostne okrogle nalepke ali pa katerekoli druge lahko naročite na spletni strani artislinija.si. Tu se boste srečali z odlično ponudbo visoko kakovostnih samolepilnih nalepk. Kot je zapisano na omenjeni spletni strani, se je podjetje Artis Linija odločilo ustvariti specializirano tiskarno, kjer strokovnjaki s pomočjo novodobnih tehnologij proizvajajo nalepke po konkurenčnih cenah. Trudijo se, da so naročila opravljena v najkrajših možnih dobavnih rokih. V primeru, da želite poslati povpraševanje oz. želite prejeti informativno ponudbo, hitro obiščite zgoraj navedeno spletno mesto in izpolnite obrazec. Strokovno usposobljena ter prijazna ekipa vam bo z veseljem pomagala in za vas sestavila odlično ponudbo.