Zunanje žaluzije: ostanite skriti pred radovednimi pogledi

Lepo je, ko skozi okno opazujemo dogajanje zunanjega sveta. Drevesa se premikajo ob šumenju vetra, na travniku pred hišo se sončijo cvetlice, pisana metulja zaljubljeno švigata sem ter tja. Ni lepšega kot mir, ki ga občutimo ob opazovanju narave, kljub temu pa si vsak kdaj zaželi malce zasebnosti pred radovednimi sosedi in pogledi mimoidočih. Naročite si nove zunanje žaluzije in ostanite skriti v objemu vašega doma.

zunanje žaluzije

Prednosti zunanjih žaluzij

Zunanje žaluzije vas ne bodo obvarovale le pred radovednimi pogledi, temveč tudi pred močnimi sončnimi žarki, ki dražijo oči in v poletnem času naše ljubo stanovanje spremenijo v savno. Žaluzije vas bodo odlično obvarovale pred soncem, saj preprečujejo segrevanje stekla, posledično pa bo prijetno hladno tudi v vašem stanovanju. Privoščite svojemu domu prekrasen estetski dodatek, ki popolno zaokroži njegovo podobo.

Z žaluzijami boste preprosto upravljali in regulirali svetlobo v vsakem trenutku vašega dneva. Zjutraj vas lahko prebudijo topli sončni žarki, ki vas pobožajo po obrazu. Kadar je za vami naporna noč in si želite privoščiti daljši lepotni spanec, pa zunanje žaluzije nastavite tako, da sonce ne bo doseglo vašega očesa. Upravljate jih lahko z monokomandno palico, motornim pogonom s stikalom ali pa na daljinsko vodenje z elektromotorjem.

Tipi lamel za zunanje žaluzije

V podjetju Cugelj lahko izbirate med tremi tipi lamel in sicer C 80, T 80 in Z 90. Po navadi najprej razmislimo o sistemu namestitve, barvi, morebitni kombinaciji z drugim senčilom, nato pa se posvetimo izbiri lamel. Vsaka lamela po nečem izstopa, zato si pri izbiri lahko pomagate s kratkimi nasveti, ki jih boste prebrali v nadaljevanju.

 • Lamele C 80 so standardne lamele v obliki črke C. Senčilu zagotavljajo trdnost in stabilnost, zaradi svoje oblike pa dajejo mehkoben videz in so zelo privlačne na pogled. Njihovo čiščenje je nadvse preprosto, zato so primerne za ljudi, ki ne želijo izgubljati časa z dolgotrajnim in zahtevnim vzdrževanjem.
 • Lamele T 80 so oblikovane nekoliko drugače, zato nam s svojimi jasnimi linijami ponujajo robustnejši videz, tehnične narave.
 • Lamele Z 90 nudijo največjo stopnjo zatemnitve, saj imajo obliko črke Z. Zaradi gume, ki je vgrajena v vsaki lameli omogočajo tišje zapiranje. Poleg naštetih prednosti, se lahko pohvalijo tudi z veliko stopnjo odpornosti na veter. 

Čiščenje in vzdrževanje zunanjih žaluzij

Čiščenje zunanjih žaluzij je sila enostavno. Lamele obrišete z vlažno krpo, medtem ko jih na spodnji strani podpirate z eno roko, da se ne poškodujejo. Čistilo boste potrebovali le pri odstranjevanju trdovratnih madežev. Pred uporabo preizkusite delovanje na manjši površini, da ne bi prišlo do uničenja lamel.

Žaluzije moramo redno vzdrževati in preverjati njihovo stanje. Pri odkritju obrabe ali poškodbe kontaktiramo osebo, ki je pooblaščena za urejanje tovrstnih zadev, do takrat pa senčil iz varnostnih razlogov ne uporabljamo. 

Izberite zunanje žaluzije po vaših željah

Zunanja senčila so poleg varovanja zasebnosti eden najpomembnejših elementov zunanje podobe objekta. Izberite jih skrbno in premišljeno, saj na ta način ne boste poskrbeli le za učinkovito zaščito pred sončnimi žarki in dobro izolacijo, temveč tudi za dodano vrednost z vidika funkcionalnosti in praktičnosti.

Pomembno je, da zunanje žaluzije prilagodite vašim potrebam in željam. Na tržišču lahko izbirate med različnimi dimenzijami, tipi, barvami lamel, vrstami vodil ter različnimi možnostmi namestitve in upravljanja. Seveda je funkcionalnost izdelka na prvem mestu, kljub temu pa bo zunanjost vašega objekta občudoval vsak, ki se bo sprehajal mimo. Eleganten videz, ki ga bodo pričarale zunanje žaluzije se bo prilegal vsakemu objektu, tudi če je le ta nadvse neobičajen. Tradicionalna stanovanjska hiša, moderen poslovni kompleks in drugi izbrani objekti bodo zasijali v brezčasnosti in popolnem prileganju okolju.

Prednosti žaluzij podjetja Cugelj

Spodaj si lahko preberete nekaj glavnih prednosti zunanjih žaluzij, ki jih ponujajo v podjetju Cugelj:

 1. V skladu z najnovejšimi standardi nudijo lastno proizvodnjo, pri kateri uporabljajo najkakovostnejše materiale.
 2. Na voljo so vam trije tipi lamel: C 80, T 80 in Z 90. Izbirate lahko med dvema različnima širinama in sicer 80 mm ali 90 mm.
 3. Na razpolago je več različnih barv lamel in sicer bela, srebrna, bež in antracit. Ena od njih se bo gotovo odlično podala k vašemu objektu.
 4. Odločite se, na kakšen način bi želeli upravljati z žaluzijami. Izbirate lahko med upravljanjem z monokomando, na motorni pogon s stikalom in motorni pogon z daljincem.
 5. Zunanje žaluzije podjetja Cugelj so odporne na veter (do 45 km/ h).
 6. Montaža je lahko podometna ali nadometna. Podometni sistem je primeren pri novogradnjah in pri hišah, kjer se obnavlja fasada, nadometni sistem pa pri naknadni montaži zunanjih žaluzij na okenski okvir.
 7. Žaluzije lahko kombinirate s komarnikom, ki mora biti obvezno montiran pred žaluzijo. Na voljo imajo fiksni, rolo, drsni ali plise komarnik.
 8. Vzdrževanje in čiščenje njihovih žaluzij je zelo enostavno.
 9. V podjetju imajo tudi novost in sicer nevidna oziroma potopna vodila za zunanje žaluzije, ki so primerna za novogradnje.

Strokovnjaki iz podjetja Cugelj vam pri izbiri žaluzij z veseljem priskočijo na pomoč. Za posvet so dosegljivi na telefonski številki 01/ 78/ 78/ 535 ali 040/ 840/ 069. Veseli bodo tudi vašega sporočila na elektronski naslov info@cugelj.si ali obiska v razstavnem salonu, ki se nahaja na Stantetovi 10 v Ivančni Gorici.