Vizitke ponujajo prostor, da na zanimiv način poveste kdo ste

Poslovni svet se zelo hitro spreminja in prilagaja novim trendom, a nekaj dobrih starih praks še vedno ostaja prisotnih. Celo več kot to. Te prakse so praktično “zimzelene”. Zakaj? Ker so tako enostavne in super učinkovite. Vsak podjetnik se je verjetno že srečal z vizitkami. Vizitke so namreč odličen način kratke in jedrnate predstavitve bodočim poslovnim partnerjem. V primeru, da jih še nimate in se sprašujete, če bi jih potrebovali, berite dalje. V prispevku bomo namreč predstavili nekaj pomembnih dejstev in prednosti, ki jih prinaša poslovanje in navezovanje stikov s pomočjo vizitk. Ob koncu pa vas bomo seznanili še s ponudnikom, pri katerem lahko naročite kakovosten tisk vizitk.

Zakaj so vizitke še vedno pomembne v poslovnem svetu?

Pametni mobilni telefoni so sicer dodobra spremenili način poslovanja in komuniciranja z bodočimi poslovnimi partnerji, a vizitke še vedno ostajajo. Razlogov za to je kar nekaj. Nekateri mislijo, da je ta pravokotni košček kartona le še prazna reč, ki ne prinaša rezultatov. Vendar se motijo. Na tej kartici so namreč natisnjeni vsi podatki, ki jih partnerji potrebujejo, da stopijo v kontakt z vami. Na vizitkah se pogosto pojavlja tudi logotip podjetja oz. blagovne znamke, kar pomeni, da ga oz. jo vizitke na nek način zastopajo in promovirajo. Z napredkom tehnologije se je tudi način tiskanja in sam izdelek razvil do te mere, da lahko govorimo o estetsko dovršenih in pozornost vzbujajočih produktih.

vizitke

S pomočjo vizitk bodo potencialne stranke lažje navezale stik z vami.

Ali lahko vizitka priskrbi vašemu podjetju nov posel?

Vsekakor boste z dano vizitko en korak bliže sklenitvi novega poslovnega partnerstva, a zavedajte se, da je v osnovi naloga vizitke zgolj to, da pove nekaj ključnih informacij o vašem delu oz. poslu in da preda kontaktne podatke drugi osebi. Za to, da bo posel stekel kot ste si zamislili, bo v prvi vrsti pomembno to, da vi kot ponudnik ponudite svoji stranki dobro ponudbo in se pokažete kot zanesljiv ter zaupanja vreden trgovec. Nasleden in hkrati odločilen korak k sklenitvi novega posla bo nato napravila stranka sama. Morda tudi s pomočjo vaše vizitke.

Kateri podatki so priporočljivi, da se znajdejo na vizitki?

Vizitko je potrebno oblikovati na smiseln način, da bodo osnovni podatki predstavljeni kar se da enostavno in pregledno.

Logotip in slogan

Vizitka mora potencialnim strankam posredovati vašo poslovno identiteto v obliki logotipa, lahko tudi slogana. Bodite pozorni na to, da bodo oblike, barve in besede unikatne ter vpadljive, saj bo na ta način vsak, ki bo v roke dobil vašo vizitko, takoj prepoznal, za kaj se gre. Nenazadnje je vizitka tudi naložba v prihodnost, saj bo posameznik v primeru, da bo vizitka zasnovana dovolj dobro, prepoznal vaše slogan ali logotip podjetja tudi na drugih mestih – spletnem portalu, glasilu, jumbo plakatu ali pa v trgovini.

Vizitke morajo vsebovati kontakt

Bistveni del vizitke so kontaktni podatki. Zakaj? Ker bodo bodoče stranke na ta način lažje stopile v stik z vami. Zato je pomembno, da na vizitko natisnete samo “neposredne podatke”. Se pravi direktni kontakt, s katerim bo potencialna stranka oz. bodoči poslovni partner prišel do vas brez da bi ga bilo potrebno vezati iz ene linijo na drugo; ne pozabite na e-poštni naslov. V primeru, da jih imate več, izberite tistega, na katerega ste hitro odzivni oz. tistega, ki je rezerviran za stranke oz. sklepanje novih poslov.

Spletna stran in profili na socialnih omrežjih

V času digitalizacije je že skoraj samoumevno, da ima podjetje ustvarjeno svojo spletno stran ali pa profil na družbenih omrežjih. Pomembno je, da vaše stranke in poslovne partnerje s tem seznanite. Dovolj prostora za to vam zagotovo ponuja vizitka. Pri njenem oblikovanju bodite dovolj strateški in nanjo natisnite le tisto najpomembnejše. Naslov spletne strani naj bo zapisan v kratki obliki, nekako tako, kot ga prikazuje primer: partnergraf.si. Pri navedbi družbenih omrežij pa bodite pozorni na to, da boste izbrali le tiste “najmočnejše,” na katerih veliko objavljate oz. imate dobro bazo sledilcev.

Na vizitke je priporočljivo natisniti logotip in slogan podjetja, kontaktne podatke, e-poštni naslov, spletno stran ter aktiven profil na družbenem omrežju.

Ali je potrebno na vizitke navesti tudi svoj ime ter naziv delovnega mesta?

Če ste del večje korporacije oz. podjetja, v katerem je vaša naloga navezovanje novih stikov in prodaja blagovnih znamk, je priporočljivo, da na vizitko navedete tudi svoje ime in naziv delovnega mesta. Vizitko boste na ta način obarvali z bolj osebno noto. Poleg tega pa vas bodo stranke in poslovni partnerji lažje identificirali, kar je v poslovnem svetu precej pomembno. Še posebej za razvoj vaše karierne poti.

Kje natisniti vizitke?

Na spletni strani partnergraf.si boste našli vse potrebne informacije v zvezi s tiskanjem vizitk. Podjetje Partner Graf d.o.o. vam lahko poleg oblikovanja novih vizitk ponudi še nadgradnjo že obstoječih. Na podlagi analize stare vizitke vam bodo uslužbenci strokovno svetovali in pomagali izboljšati dizajn. Napravili bodo vse, da bo vizitka bolje služila svojemu namenu.