Polaganje parketa – informacije, ki jih potrebujete v tem trenutku

Prenavljate stanovanje oz. opremljate novo gradnjo in ste se odločili za polaganje parketa v dnevni sobi in spalnici. Če ste pritrdili, potem ste na pravem mestu, saj boste tukaj izvedeli vse, kar vas zanima o polaganju parketa, v tem trenutku. Če želite v lesenih talnih oblogah uživati mnogo let, potem vam polagamo na srce, da izberite prave mojstre in kakovostne materiale – podjetje Megaflor.

polaganje parketa

Za polaganje parketa izberite kakovosten material in priznane mojstre.

Širok nabor parketov za polaganje parketa
Na trgu so trenutno dobavljive različne vrste parketa, ki se razlikujejo v številu slojev in debelini. Trislojni parket je za boljšo stabilnost narejen po postopku posebnega utrjevanja križne vezave, v debelino pa meri 15 mm. Polaganje parketa mojstri zaključijo s poljubnim premazom, po navadi sta to olje ali lak, odvisno od želenega končnega videza, mat ali visoki sijaj. Medtem ko je dvoslojni parket že pred namestitvijo industrijsko obdelan in lakiran. Sredinski sloj je mehkejši in v debelino meri 9,4 mm, dvoslojni parket stabilnost pridobiva iz tanke plasti furnirja na spodnji strani. Poleg tega lahko izbirate tudi med različnimi barvnimi odtenki, vrstami lesa in tudi aplikacijo – na klik ali lepljenje. Omenimo še, da so skoraj vse vrste parketa primerne tudi za polaganje na talno gretje.

Kako poteka polaganje parketa?
Ko se z mojstri, ki vam bodo polagali parket dogovorite o vseh podrobnosti, potem oni vsaj mesec dni pred začetkom polaganja parketa, pripravijo vse potrebno za izvedbo. Mojstri najprej opravijo kontrolo gradbišča: izmeri se površina tal, določi povprečna vlažnost in ostali dejavniki, ki lahko vplivajo na samo kakovost izvedbe. Ko je polaganje parketa zaključeno, skupaj z naročnikom preverijo kakovost del in poskrbijo za morebitne popravke.

Enostavno vzdrževanje
Pri dogovoru za polaganje parketa je pri veliki večini kupcev zelo pomembno, poleg videza in funkcionalnosti parketa, tudi to, kako vzdrževati in čistiti izbrani parket. Čiščenje lakiranega parketa je zelo enostavno z mehko krpo in vodo oz. s čistilom, ki ne vsebuje kislin in invazivnih dodatkov.