Sedežne garniture nudijo udobje in sprostitev

Imate v zadnjem času občutek, da vaša sedežna garnitura ni več taka, kot je bila včasih? Se nikakor ne morete udobno namestiti na njej, ker vas neprestano nekaj špika? Potem je morda čas, da si omislite novo sedežno garnituro, ki vam bo nudila veliko užitkov in udobje kot si ga zaslužite. Sedežne garniture zelo dobre kakovosti boste med drugim našli v zasebnem podjetju DOMIZE d.o.o, ki vam ponuja zelo široko ponudbo sedežnih garnitur.

Po napornem dnevu v službi se vsak rad malo sprosti in odpočije in sedežne garniture so namenjene točno temu. Niso pa le prostor sprostitve in počitka, ampak so veliko bolj funkcionalne. Med drugim so lahko tudi prostor druženja s prijatelji, družino ali sorodniki, na njih se lahko otroci igrajo, lahko so prostor našega umetniškega ustvarjanja (na primer pisanja poezije, kvačkanja, pisanja blogov) ali službenega klepeta … Predstavljajo pa tudi odličen prostor za deževne popoldneve, ko se lahko zleknemo na udoben kavč in v roke vzamemo knjigo, revijo ali daljinski upravljalnik in uživamo v prostem času. Sedežne garniture so zelo udobne, zato si lahko na njih privoščite tudi popoldansko kavo s prijateljico, ali pa si na njih privoščite popoldanski počitek. Lahko bi rekli, da gre res za nepogrešljiv kos pohištva, na katerem preživimo kar velik del našega življenja.

sedežne garniture

Po napornem dnevu se vsak rad malo sprosti in odpočije.

Udobje kot si ga zaslužite

Sedežne garniture so se s časom tako izpopolnile, da nudijo najboljše udobje in veliko dodatnih funkcij, vse z namenom, da se na njih kar se da sprostite in uživate. Ker je vsak dnevni prostor drugačen, so vam na voljo tudi različne oblike in postavitve sedežnih garnitur, vsako pa se da tudi kombinirati z različnim dodatki. Izbirate lahko med počivalniki, eno-, dvo- ali trosedi, kotnimi, polkrožnimi ali modularnimi sedežnimi garniturami … Če vam nič od tega ne ustreza, lahko naročite tudi sedežno garnituro po meri, ki bo zadovoljila vaše želje in potrebe.
Na kakovost sedežne garniture poleg različnih funkcij in dodatkov vpliva tudi material in videz garniture, ki ga lahko prilagodite ambientu vašega stanovanja – če gre za bolj tradicionalen ali rustikalen slog izberite temu primerno sedežno garnituro, če pa ste ljubitelj elegance in sodobnega sloga, pa izberite sedežno garnituro v bolj živih in neobičajnih barvah, ki bodo lepo sovpadale z ostalimi elementi v vašem stanovanju.

Sedežna garnitura – oaza dobrega počutja in sprostitve

Seveda vsak zase najbolje ve, kakšna sedežna garnitura mu najbolj ustreza, a ob zares veliki ponudbi na tržišču je včasih kar težko izbrati tisto pravo. Da bi bila odločitev o tem, katero izbrati vsaj malo lažja, vam v nadaljevanju podajamo nekaj nasvetov, kako se lotiti same izbire.

– Velika ali majhna sedežna garnitura? To vprašanje je zelo pomembno, pa ne le s praktičnega vidika (prevelike sedežne ne boste mogli spraviti v dnevno sobo), ampak tudi z vidika namembnosti in članov vašega gospodinjstva. Če živite sami, vam bo morda dovolj le dvosed ali manjša sedežna garnitura, ki se lahko raztegne v posteljo, če pa vas je v družini več, pa boste verjetno kupili sedežno garnituro, na kateri bo vsak našel svoj prostor ob gledanju družinskega filma. Veliko pa je odvisno tudi od tega, koliko imate prostora v dnevni sobi.
– Oblika? Tudi pri obliki sedežne garniture velja razmisliti o tem, kam jo boste postavili. Če imate veliko prostora, lahko izberete kotno ali polkrožno sedežno garnituro, v primeru stiske s prostorom pa lahko izberete eno-, dvo- ali trosed, fotelj ali kaj podobnega, lahko pa tudi kombinirate več različnih stvari med seboj, a pri tem pazite, da bo vse delovala kot smiselna celota.
– Barva? Pri barvi sedežne garniture lahko nastane problem, če s partnerjem nimata istih želja. V tem primeru je najbolje, da obiščeta prodajni salon in tam skupaj najdeta barvo, ki obema ustreza. Pri izboru barve je treba biti pozoren tudi na to, da se bo sedežna garnitura ujemala s preostalim pohištvom, v mislih pa morate imeti tudi njeno čiščenje – na svetlejših barvah se bodo madeži bolj videli, zato to morda ni najbolj primerna izbira, če imate majhne otroke. Sedežna garnitura lahko s svojo barvo zelo izstopa, a pri tem poskrbite, da bodo ostali kosi pohištva bolj nevtralnih barv, saj bo v nasprotnem primeru celoten videz preveč kričeč, morda tudi kičast.
– Usnje ali tekstil? Vsak material ima svoje prednosti in slabosti, sami pa se morate odločiti, kaj vam je bolj pomembno. Usnjene sedežne garniture veljajo za res kvalitetne, so enostavne za čiščenje, ne vpijajo vonja, so trpežne, obstojne, elegantne, dajejo videz prestiža in uglajenosti. Po drugi strani je tekstil udoben in mehek, prevleko pa lahko enostavno odstranite in jo operete v pralnem stroju.
– Dodatki – ko ste razmislili o vseh zgoraj naštetih stvareh je čas, da razmislite tudi o vzglavnikih, blazinah in odejah, ki jih boste postavili na sedežno garnituro, o kakšni preprogi ali klubski mizici, ki se bo lepo podala k sedežni garnituri, pa stensko okrasje, zavese in ostali okrasni elementi. Uporabite svojo domišljijo in čut za kreativo in si ustvarite čudovito oazo miru kar doma.

sedežne garniture

Usnje ali tekstil? Vsak material ima svoje prednosti in slabosti.

Sedežne garniture predstavljajo velik del našega življenja, zato je toliko bolj pomembno, da so udobne in hkrati privlačne. Ne glede na to ali boste izbrali dvosed, fotelj ali moderno sedežno garnituro poskrbite, da vam bo res ugajala in da se boste po napornem dnevu nanjo z veseljem ulegli in si ogledali dober film ali prebrali knjigo.