SEO optimizacija prinaša prepoznavnost in višjo stopnjo konverzije

Obstaja rek, ki pravi, če vas ni na prvi strani Googla, potem praktično ne obstajate. Najboljša SEO optimizacija pa omogoča ravno to, vašo spletno stran začne uvrščati visoko med iskalne zadetke. Na ta način si povečate prepoznavnost in pridobite več kakovostnega obiska na svoji spletni strani, kar rezultira v večji stopnji konverzije.

SEO optimizacijaKaj je SEO optimizacija in kako poteka?
Kratica SEO označuje izraz Search Engine Optimization, kar v slovenščini pomeni optimizacija spletnih strani. Njen osnovni namen je, da vašo spletno stran uvrsti na najboljša oziroma prva mesta v iskalniku. Najpopularnejši je iskalnik Google, saj ga uporablja kar 77% vseh uporabnikov spleta. Visoka mesta v tem iskalniku pomenijo več kvalitetnega obiska na spletni strani, posledično pa povečana prepoznavnost in prodaja vaših izdelkov ali storitev. Optimizacija se začne s pregledom obstoječe spletne strani in analizo ključnih besed, to so tiste besede, ki jih uporabnik vpiše v iskalnik in pod katerimi se spletna stran uvršča med iskalne zadetke. Nato sledita on in off site optimizacija, ki poskrbita za urejanje naslova in opisa spletne strani, poimenovanje slik, hitrost delovanja spletne strani ter pridobivanje zunanjih povezav. Slednje je zelo pomembno, saj iskalniku Google daje potrditev, da je spletna stran kvalitetna in jo posledično začne uvrščati višje med iskalne zadetke.

Komu je SEO optimizacija namenjena in kakšna je cena?
Optimizacija spletnih strani je namenjena vsem lastnikom spletnih strani, ki si želijo zagotoviti višja mesta med iskalnimi zadetki. Prav tako je namenjena vsem, ki želijo povečati prodajo in prepoznavnost svojih izdelkov ali storitev. Primerna pa je tudi za vse, ki si želijo dolgoročnih rezultatov na področju pridobivanja prepoznavnosti in večanja zadovoljstva uporabnikov. SEO optimizacija je namreč proces, ki ne prinaša nenadnih rezultatov, temveč dolgoročne pozitivne spremembe. Cena procesa se razlikuje in ni enotna, saj je odvisna od zahtevnosti projekta ter količine ključnih besed. Če želite konkretne številke pa pošljite povpraševanje na priloženi povezavi.