Spoznaj Mountains Geek

Ko naletiš na besedo Mountains Geek se gotovo vprašaš kaj pa je to oziroma kdo je to? Po besedi sodeč bi ime povezal s hribi. Z nekom, ki je obseden s hribi. In Mountains Geek je prav to. Je portal s hribi, potmi in ostalim pohodniškim znanjem, katerega so oblikovali ljubitelji gora in hribov. Mountains Geek se je začel kot ekipa mladih pohodnikov, ki svoj prosti čas preživljajo z osvajanjem vedno novih vrhov, planin, koč, jezer, slapov in ostalih pohodniških destinacij. Poleg te ljubezni pa imajo še ljubezen do programiranja in razvijanja novega. Svoje strasti so skupaj povezali v portal, za katerega verjamejo, da lahko koristi prav vsakomur, ki se potika po pohodniških poteh ter vsakomur, ki bo na novo začel raziskovati pohodniške destinacije.

mountains geek

Zdaj pa, kaj pravzaprav je portal Mountains Geek in kaj vse lahko na njemu najdemo? Je zbirka vsega o pohodništvu. Na portalu lahko najdemo številne poti, ki vodijo do različnih pohodniških destinacij. Vse te poti so opremljene s podrobnim opisom kako priti do izhodišča, kje parkirati in kako poteka pot od izhodišča do končnega cilja. Prav tako so opremljene še s slikami poti, katere nam prikazujejo kakšna je pot, kje so določeni razcepi ter morebitni zahtevnejši predeli. Poti so dopolnjujejo tudi z GPS sledmi poti, katere nam pomagajo pri iskanju poti ter bistveno zmanjšajo možnosti za to, da bi s poti skrenili. Posamezne destinacije so prav tako opremljene še z informacijo o vremenskih razmerah, saj je ta podatek za pohodnike zelo pomemben. Portal Mountains Geek pa je sestavljen še iz aplikacije, ki nam omogoča lažje prebiranje in iskanje informacij, kjerkoli že smo. S pomočjo aplikacije je mogoče narediti tudi svojo GPS sled.

Ker si ekipa Mountains Geek želi na portalu povezati čim več pohodnikov, ljubiteljev gora in hribov, je portal odprt za vsakega. Tako si lahko kdorkoli na portalu odpre svoj uporabniški račun ter tudi sam dodaja nove pohodniške destinacije, poti, slike in GPS sledi. Pod vsako destinacijo in potjo je možnost komentarjev, kjer lahko vsak doda svoj nasvet, komentar, pohvalo, pritožbo itd. Portal Mounatins Geek pa lahko uporabljajo tudi neregistrirani uporabniki. V tem primeru ni možno dodajati novih objav, je pa možno uporabljati informacije, že zbrane na portalu.

Ker so v mountains Geek ekipi sami ljubitelji gora, pridno in redno osvajajo vedno nove destinacije, zato se lahko portal pohvali z vedno novimi potmi. Tako je na portalu skoraj vsak dan objavljen nov opis poti, ki ga lahko imamo za naslednji pohodniški podvig. Ekipa medse vsekakor vabi nove uporabnike, saj je njihova vizija portal ustvariti čim večji in poln informacij, kar pa je možno storiti predvsem z medsebojnim povezovanjem in delitvijo informacij. Ekipa portal še vedno izboljšuje in dopolnjuje, prav tako pa ima pri sebi še ogromno idej, ki jih bo vpeljala v portal. Na ta način ekipa verjame, da portal lahko postane zanesljiv vir številnih informacij, ki jih pohodniki potrebujejo pri osvajanju vrhov.