Topolšica – skrit raj za družinske počitnice

Topolšica je majhen kraj sredi idilične narave, kjer vsak trenutek ponuja priložnost za ustvarjanje nepozabnih spominov.

Medtem ko otroci raziskujejo bližnje gozdne poti in iščejo skrite zaklade narave, se starši lahko sprostijo v termalnih bazenih, ki so znani po svoji zdravilni vodi. Skupaj se lahko podate na kolesarske ture, piknike ob jezeru ali preprosto uživate v mirnih sprehodih po cvetočih travnikih. Vse to in še več vam nudi obisk Topolšice, kjer se utrip vsakdana umiri in kjer se družine povežejo v čarobnem objemu narave.

Aktivnosti

Če še ne poznate Topolšice in njene okolice, vam ponujamo nekaj predlogov za aktivnosti, ki so primerne za vse generacije in zagotavljajo, da vam ne bo dolgčas.

Terme

Terme Topolšica, ki se nahajajo v osrčju Šaleške doline, veljajo za ene najboljših toplic v Sloveniji, pa ne samo zaradi blagodejnih učinkov termalne vode. Terme namreč ponujajo zares bogato izbiro bazenov, wellness storitev, savn in masaž, kar gostom omogoča popolno sprostitev in oddih. Prepustite se zdravilnim učinkom termalne vode, uživajte v brezskrbnih sončnih dneh in aktivno raziskujte slikovito okolico za nepozabno izkušnjo!

Pohodništvo in kolesarjenje

Okolica term ponuja številne pohodne in kolesarske poti. Zelo priljubljena je pot na hrib Lom, ki je nezahtevna in vas v približno 1,5 ure pripelje na vrh s krasnimi razgledi. Za zahtevnejše pohodnike so na voljo bližnji vrhovi, denimo Uršlja Gora, Smrekovec, Golte in Sleme. Priporočamo tudi tematsko Metuljevo pot, ki ponuja čudovite razglede na Šaleško dolino.

Spominska soba nemške kapitulacije

V zdraviliškem parku se nahaja spominska soba, kjer lahko brezplačno spoznate zgodovino nemške kapitulacije maja 1945 ter si ogledate kratek film o dogodkih.

Cerkvica Sv. Jakoba

Lahkoten sprehod od term do cerkvice Sv. Jakoba traja približno 20 minut in vam omogoča občudovanje slikovite narave.

Kmetija Napotnik

Ob glavni cesti do zdravilišča se nahaja kmetija, znana po sirarni in trgovinici z mlečnimi izdelki (kajmak, jogurt in siri).

Muzej usnjarstva na Slovenskem

V nekdanji tovarni usnja v Šoštanju je urejen muzej, kjer lahko spoznate postopke predelave kož ter si ogledate usnjarske stroje in orodja.

Vila Mayer

Vila Mayer v središču Šoštanja ponuja muzejske zbirke kiparskih del Ivana Napotnika, domoznansko zbirko Zvoneta A. Čebula in hortikulturno zbirko Alojza Kojca. Vila je odprta od torka do petka.

Pusti grad Šoštanj

Najstarejši grad v Šoštanju, znan kot Pusti grad, je v razvalinah, vendar ponuja čudovit razgled na okolico. Do gradu vodi lahka in kratka pešpot.

Šaleška jezera

Šaleška jezera so posledica izkopavanja lignita in ponujajo urejene poti za peš ali kolesarske izlete. Prvo jezero, Družmirsko, je blizu Šoštanja in idealno za sproščene družinske sprehode.

Idilična nastanitev za popoln oddih

Apartmaji Topolšica se nahajajo v idiličnem apartmajskem naselju Ocepkov gaj in ponujajo vse, kar gostje potrebujejo za sproščujoč oddih v objemu narave. Terme, bazeni s termalno vodo in savne so od apartmajev oddaljeni le 250 metrov. Apartmaji vključujejo spalnice s posteljnino, kuhinjo z jedilno mizo, teraso s pohištvom, kopalnico z brisačami, zaseben balkon in zasebno parkirišče.

Cene najema apartmaja vključujejo tudi karte za vstop v bazen in savno.

Topolšica

Apartma Dren (4+1)

Apartma vključuje spalnico z zakonsko posteljo in dvema enojnima posteljama, opremljeno kuhinjo z jedilno mizo, kopalnico in teraso z vrtnim pohištvom. Klimatiziran apartma ima rezervirano eno parkirno mesto, v bližini pa je še več brezplačnih parkirišč.

Najem je možen za najmanj 3 noči, na voljo pa je tudi popust za najem daljši od 7 dni.

Apartma Hortenzija (8+2)

Prostoren apartma vključuje 3 spalnice (2 z zakonsko posteljo in 1 s štirimi enojnimi posteljami) ter dve dodatni ležišči na raztegljivem kavču v dnevni sobi. Opremljena kuhinja z jedilno mizo in kopalnica s tuš kabino zagotavljata zelo udobno bivanje. Apartma ima balkon in teraso z lepim razgledom.

Topolšica s svojimi termalnimi vrelci, slikovito naravo in pestro ponudbo aktivnosti ponuja popoln oddih za vse generacije. Prepustite se zdravilnim učinkom termalne vode, uživajte v čudovitih razgledih in ustvarjajte nepozabne spomine v tem idiličnem okolju. Topolšica vas pričakuje z odprtimi rokami in vam zagotavlja popolno doživetje v objemu narave!