Ali so počitnice v Sloveniji cenejše kot na Hrvaškem?

Niste prepričani, ali bi vaše naslednje počitnice raje preživeli nekje v Sloveniji ali na Hrvaškem? Mnoge skrbi, da so počitnice na Hrvaškem precej dražje, kot če bi jih preživeli v Sloveniji, toda to je kar precej daleč od resnice. Ko se odpravljamo na počitnice, si običajno najprej rezerviramo apartma, hotel ali kakšno drugo nastanitev. Cene turističnih nastanitev se med seboj precej razlikujejo, kar jasno kaže tudi www.apartmaji-slovenija.com spletna stran, kjer boste lahko videli, da se da v Sloveniji najeti apartma za 20 € na noč, lahko pa najamete tudi hotelsko sobo za nekaj 1000 €. Vse je odvisno od vaših želja, zahtev in lahko bi rekli tudi vaše iznajdljivosti.

počitnice na hrvaškem

Če ste bolj iznajdljiva oseba in boste našli kakšno turistično nastanitev, ki ni tako zelo draga in se na koncu uspeli dogovoriti še za znižanje te cene, verjamemo, da boste lahko kar precej poceni prišli skozi. Če pa boste neiznajdljivi in boste rezervirali prvi apartma oz. hotel, ki ga boste našli, pa se kaj hitro lahko znajdete v težavah.

Na dopust v Slovenijo ali na Hrvaško?

počitnice v sloveniji

Odgovor na to vprašanje je torej relativno preprost. Odpravite se tja, kamor si bolj želite iti. V kolikor se boste odločili za oddih na Hrvaškem je glavna razlika v tem, da se boste najverjetneje morali peljati nekoliko dlje, kjer lahko nastane nekaj dodatnih stroškov, to pa je v končni fazi tudi vse. V kolikor boste pametno izbrali nastanitev in ne boste preveč zapravljali za nepotrebne stvari, potem se prav lahko zgodi, da boste prišli skozi zelo poceni, kar pa je verjetno glavni cilj mnogih ljudi.

Mnogi menijo, da je Slovenija premajhna in da so si v Sloveniji v preteklih letih ogledali že vse, kar si je bilo pametnega za ogledati. To najverjetneje ne bi moralo biti dlje od resnice. Slovenija res da je mahjna dežela, toda imamo nešteto lepih krajev, ki se jih izplača ogledati in dvomimo, da si je kdo že ogledal čisto vse. V primeru, da se najde tak junak, potem bi mu seveda svetovali, da se odpravi nekam drugam na počitnice, torej nekam v tujino, toda takšnih je verjetno zelo malo. Za povprečnega Slovenca se bo vedno našlo nekaj, kjer bo lahko maksimalno užival s svojo družino ali prijatelji, kajti Slovenija je zares pravi biser v osrčju Evrope in verjamemo, da bo všeč vsakomur, ki jo bo kdaj obiskal.