Zbiralnik deževnice

Cisterna za vodo, oziroma zbiralnik deževnice je dobra stvar, če na objektu nimate vira pitne vode. To je pravzaprav velika posoda, ki je posebne oblike, tako, da se lahko vkoplje v zemljo. to je zelo priročno še posebej kadar pade veliko dežja, saj se tako lahko nabere veliko vode, ki jo lahko potem uporabimo za zalivanjem vrta, z namestitvijo posebnih filtrov pa celo pitno vodo. Na spletni strani www.ekohit.si/zbiralniki-za-vodo/ si lahko pogledate, kaj vse vam omogoča zbiralnik deževnice.

Zbiralnik deževnice je super stvar, saj lahko tako veliko prihranimo, saj tako zmanjšamo porabo pitne vode, kar pripomore k zmanjšanju komunalnih stroškov. Še ena prednost, ki jo ima zbiralnik deževnice, je ta, da imate vodo vedno na zalogi. to je pomembno še posebej v vročih mesecih, ko lahko zaradi suše vode primanjkuje, ali pa je pretirana poraba vode iz vodovoda celo odsvetovana, oziroma prepovedana. Prav tako je deževnica zelo mehka voda, ker ne vsebuje vodnega kamna, kar je zelo fino za pranje perila. Zbiralnik deževnice pa je idealen tudi, ker imamo vodo za pranje avtomobila vedno na voljo. Tako vam ne bo treba peljati avta na pranje v avtopralnico. Je pa deževnica boljša voda za zalivanje vrta, kot voda iz vodovoda. saj voda iz vodovoda vsebuje veliko klora, ki ga deževnica ne in je zato boljša za zalivanje vrtnin in rož. če je pomankanje padavin, se lahko uporabi voda iz zbiralnika, kjer se je prej nabirala deževnica.

Če imamo nameščen zbiralnik deževnice, pa varujemo tudi okolje, saj s tem zmanjšamo odvisnost od pitne vode iz vodovoda. Zbiralnik deževnice je čisto enostavno namestiti. Poleg enostavne vgradnje, pa je dobra lastnost zbiralnikov tudi to, da ne potrebujejo posebnega vzdrževanja in čiščenja. Nzbiralnik-dezevnicea zgornjem linku si lahko preberete še več informacij o tem, zakaj je zbiralnik deževnice dobra investicija, ki se vam povrne že v nekaj letih.