Kreatin je pomemben za doseganje boljših rezultatov v športu

Kreatin je eden izmed ključnih elementov, ki jih telo potrebuje za normalno delovanje. Spada pod aminokisline, ki sodeluje pri tvorbi energije za delovanje mišičnih in živčnih celic. Lahko ga zaužijemo tudi s hrano, dobimo ga v rdečem mesu, vendar bi za zadostno količino morali pojesti veliko mesa. Zato ga je boljše dodajati. Veliko športnikov kupuje the-nutrition.com kreatin, ker je kvalitetne izdelave.

kreatin

Kreatin ima glede na mnoge raziskave velik vpliv na telesno zmogljivost. Zanimivo je tudi to, da bodo največji učinek pri uživanju kreatina občutili, tisti, ki ne jedo mesa, še posebej rdečega. To pa zato, ker predhodno nimajo kreatina v telesu, oziroma ga imajo v mišicah zelo nizko vrednost. Kreatin uživajo kot dodatek k prehrani predvsem športniki, ki želijo povečati svojo zmogljivost. Pomagal naj bi tako, da poveča dotok energije v telo, omogoča učinkovito pridobivanje mišične mase, veže vodo v mišice, da delujejo bolj polne, omogoča boljšo porabo ogljikovih hidratov, hkrati pa tudi pospešuje regeneracijo telesa, kar omogoča, da so lahko treningi intenzivnejši. Kreatin pa ne uporabljajo samo športniki, ampak tudi rekreativci, oziroma tisto, ki želijo rahel dvih energije in boljšo fizično kondicijo. Veliko študij pa dokazuje, da kreatin izboljšuje kognitivne sposobnosti, zato se ga uporablja tudi v medicini, predvsem pri zdravljenju Alzheimerjeve bolezni in pri zdravljenju mišične distrofije. Če jemljete kreatin kot prehranski dodatek, iz kateregakoli vzroka, potem ste gotovo opazili tudi porsat telesne teže. To je zato, ker veže vodo v mišice. To štejemo pod stranski učinek kreatina. drugih stranskih učinkov pa kreatin ne povzroča, edino nekaterim občasno drisko, kar pa pomeni samo to, da ga niso dobro raztopili v vodi.

Kretain je dobra izbira, če želite povečati telesno zmogljivost. Pomembno je, da izberete kvalitetnega, zato ga kupite pri preverjenemu ponudniku, kot je naprimer ta na zgornjem linku, ki mu zaupa lepo število športnikov, pa tudi ostalih, ki redno jemljejo kreatin in druge prehranske dodatke.