Kako odpravimo boleče grlo

Boleče grlo je nadloga, ki vas lahko doleti kadarkoli v letu zaradi raznih vzrokov. Za več informacij o tej temi poglejte tole povezavo. Ugotovili bose, da obstajajo naravni načini lajšanja te težave. Boleče grlo lahko nastane zaradi porušenja imunskega sistema. Takrat virusi in bakterije prevzamejo nadzor in se razmnožijo. Zato je najbolje, da skrbite za svoje telo in pravilno prehrano ter gibanje in ne uživate pretirano mrzle pijače. Ta obolenja povzročajo predvsem mlečni izdelki in živalski izdelki, ki se jim v tej situaciji izognite, kot tudi sadju ni vnosu bele moke ter sladkorja v telo.

boleče grlo

Ko imate boleče grlo, lahko pomagate sami, da se hitro pozdravi. Bolečine lahko lajšate z zeliščnimi bomboni za grlo ali sirupi, ki jih dobite v lekarni in na internetu brez recepta. Toliko, da lahko normalno dihate in požirate brez, da bi trpeli grozne bolečine. Nikar ne uporabljajte tradicionalnih metod, kot so prežganka, vroč čaj in karamelni sladkor, ker to le še poslabša situacijo.

Boleče grlo je izjemno občutljivo, zato prenese le temperaturo, ki ni preveč vroča ali preveč mrzla. Uživajte vse na sobni temperaturi, tudi čaje in jedi ter pijače. Najbolje naredite tudi, da zavijte grlo v šal in ga ves čas grejete, tudi, če ste v postelji.

Še najbolj pomagajo razpršila za boleče grlo in tudi čebula. Če imate veliko sluzi, vas boli tudi glava in so sinusi tudi boleči, potem si narežite čebulo na drobne koščke, jo zavijte v kuhinjsko krpo, segrejte, da je zelo toplo in si obkladek položite za  dlje časa na obolelo mesto. Čebula bo raztopila sluzi, ki jih boste izpihali ali izkašljal in potem bo veliko bolje.

Da bi preprečili prehlade in obolenja grgrajte vsak dan tinkturo timijana, ki jo razredčite z vodo, da ni preveč agresivna. S tem ubijete bakterije in bacile ter viruse. To počnite zvečer pred spanjem in zjutraj takoj, ko vstanete. Če greste ven med ljudi, storite enako.