Odkup kablov in odpadnih kovin na preprost in hiter način

Če imate doma ali v svojem podjetju odvečne kable ali druge odpadne kovine, prodajte odvečne kable za dober denar. V podjetju, ki se ukvarja s prodajo kablov in odpadnih kovin, vam omogočajo preprost in hiter odkup ter odvoz odpadkov, pri čemer je cena določena posamično. S storitvami so izjemno prilagodljivi in hitro odzivni, zato lahko pričakujete kvalitetne storitve. Poleg tega imajo vsa potrebna dovoljenja, kar vam zagotavlja, da se vaši odpadki reciklirajo na okolju prijazen način.

Storitev odkupa odpadnih kablov

Portal odkupkablov.si je bil ustanovljen leta 2020 kot pomembna nadgradnja podjetja Krizant d.o.o. in predstavlja osrednji spletni modul za storitve odkupa odpadnih kablov. S kombinacijo z drugimi spletnimi stranmi podjetja lahko strankam zagotavljajo kvalitetne storitve v industriji odpadnih surovin. Odkupkablov.si je torej spletni partner, ki pomaga strankam pri prodaji njihovih odpadnih kablov.
Podjetje sprejema bakrene kable z različno vsebnostjo bakra, od 38% do več kot 70%. Za sprejem pa morajo biti kabli brez spojk, vtikačev in konektorjev. Prav tako sprejemajo bakrene kable z vtikači, pri čemer mora biti vsebnost bakra vsaj 28%. Poleg tega sprejemajo tudi aluminijaste energetske kable z vsebnostjo aluminija vsaj 50%, svinčeno-bakrene kable brez olj in drugih maziv ter brez mastnih ostankov, baker mehko žico prve klase brez oksidacije, maščob, lakov in olj ter baker millberry, ki mora imeti debelino najmanj 1 mm in mora biti brez oksidacije, maščob, lakov in olj.

Razvrščanje kablov glede na vsebnost bakra glede na izolacijski material

Kabli, ki vsebujejo 38% bakra glede na izolacijski material, so najpogostejši kabli, ki jih uporabljamo v vsakdanjem življenju. Najdemo jih v različnih elektronskih napravah, kot so sesalci, televizije, računalniki, zvočniki, kosilnice za travo, sušilniki za lase, USB kabli in podaljški. Poleg tega se uporabljajo tudi v industriji, gradbeništvu in pri obnovi hiš v inštalacijskih vodih za električne inštalacije. Vendar je pomembno, da so kabli razvrščeni in da ne vsebujejo nobenih spojk, vtikačev ali konektorjev. Če kabli vsebujejo vtikače, jih je treba pred oddajo odstraniti, sicer se razvrstijo kot “kabli z vtikači”. Prav tako morajo biti kabli suhi in razvrščeni ob dostavi, saj bo v nasprotnem primeru nerazvrščen material razvrščen v nižjo kategorijo, kot so mešani kabli ali kabli z vtikači.

Kabli, ki vsebujejo 60% bakra v razmerju z izolacijskim materialom, so vrhunske kakovosti in se uporabljajo predvsem v visokonapetostnih električnih prenosih, kot so podzemni kabli, industrijski kabli, hišni priključni kabli, električni kabli, kontrolne linije in induktorji. Ti kabli so sestavljeni iz ene same žice bakra, ki je izolirana z PVC materialom, zato vsebujejo manj izolacijskega materiala v razmerju z bakrom. Kabli gospodinjskih aparatov, kot so sušilniki za lase ali polnilci mobilnih telefonov, običajno ne spadajo v to kategorijo. Kabli, ki vsebujejo 60% bakra, ne smejo vsebovati spojk, vtikačev ali kakršnih koli konektorjev. V primeru obstoječih vtikačev jih je potrebno odstraniti, da se kabli razvrstijo kot enojni vodniki ali električni kabli.

c

Kaj morate vedeti o prodaji odpadnih kablov in kako se lahko reciklirajo?

Ko govorimo o odkupu kablov, običajno mislimo na odpadne kable. Ti kabli so lahko tehnično še vedno uporabni, vendar ne ustrezajo več predpisom, na primer zaradi poškodovane izolacije ali spremenjene barve izolacije. Odpadni kabli lahko izvirajo tudi iz starih aparatov, strojev ali naprav, ki ne delujejo več, ali pa se najdejo med rušenjem objektov. Odkup kablov je zanimiv zlasti zato, ker omogoča recikliranje teh kablov, s čimer se prepreči njihovo odlaganje v naravi ali na deponijah. S tem pa se jim da novo uporabno možnost in prispeva k ohranjanju okolja.

Če razmišljate o prodaji kablov, lahko povemo, da se pri podjetju Krizant ukvarjajo z odkupom različnih kablov, ki imajo bakreno ali aluminijasto sredico. Zanimajo jih enojni, dvojni ali večžilni kabli različnih oblik, ključnega pomena pa je sredica. Cena kablov je odvisna od vrste kovine v jedru, na primer, če najdemo bakreni millberry ali pa mešanico bakra in svinca. Kabli z izolacijo pogosto vsebujejo 38 % bakra, vendar pa je bolje prodati “olupljene” kable, saj boste za njih lahko dobili več denarja kot za zaščitene kable. Pri odstranjevanju izolacije bodite previdni, da ne poškodujete jedra, in ga ne poskušajte odstraniti z ognjem, temveč uporabite mehanske metode čiščenja.

Prodaja in odkup kablov – cene in postopek odkupa

Postopek odkupa kablov pri njih poteka preprosto. Najprej jih kontaktirate in jim sporočite kakšne kable imate, koliko jih je ter ali so že olupljeni. Pomembno jim je tudi, kje se kabli nahajajo. Če je kablov le malo, jih lahko pripeljete sami, v primeru večjih količin pa pridejo na ogled na lokacijo. Na ogledu določijo točno sestavo kablov in cenovno ponudbo. Po potrditvi se kable plača in odpelje, pri čemer imate na voljo možnost plačila gotovinsko ali z nakazilom na TRR.

Ko razmišljamo o prodaji ali odkupu določene surovine, je najpomembneje, da se zavedamo njene trenutne cene. Cene kablov, ki so izdelani iz bakra, so pogosto odvisne od globalne cene bakra, saj gre za dragoceno kovino, ki je pomembna za gospodarstvo. Kljub temu, da se cena bakra lahko spreminja, je končna cena kablov odvisna tudi od drugih faktorjev, kot so njihova sestava, morebitne poškodbe, onesnaženost in druge lastnosti. Pri odkupu kablov upoštevajo vse te dejavnike, kar pomeni, da vam lahko na ogledu kablov podajo najbolj pošteno ceno. Njihove bogate izkušnje vam zagotavljajo, da boste dobili najboljšo možno ceno za vaše kable.