Specialna ali robustna tehtnica naj bo kvalitetna

Tehtnica je lahko navadna ali pa specialna, slednjo dobite tukaj https://celab.si/tehtnica-oprema-za-gradbenistvo/ in jo lahko naročite za svoje potrebe. Od kar obstaja tehtnica, je merjenje teže z njo dosti bolj točno, vendar so bile nekoč tehtnice zelo netočne in so lahko merile le večje teže oziroma večje spremembe, kar pa danes v industriji, medicini, trgovini, farmaciji, prehrambni industriji ne pride več v pošev.

tehtnica

Tehtnice, ki merijo približno, so za osebno uporabo za merjenje naše teže ali za gospodinjstvo, kjer ni tako pomembno, koliko hrane natehtate za uporabo, ker to ne vpliva bistveno na proces kuhanja. Ni pa tako v industriji.

Precizna tehtnica se uporablja že v trgovini, kjer stranke ne bi bile zadovoljne, če bi se hrana natehtala narobe in bi preveč plačali. Te tehtnice so zelo pametne in morajo znati preračunavati vse ter še natisniti nalepke za blagajno, da lahko plačate, kar pomeni da so v kombinaciji s tiskalnikom.

Natančne tehtnice se uporabljajo seveda tudi v industriji, tam kjer so pomembni miligrami, ki močno vplivajo na strukturo snovi ali kolonij, saj lahko že miligram drugačne sestave snov spremeni povsem. To je še posebej pomembno na primer pri zdravilih.

Zato mora biti taka tehtnica izdelana iz izjemno kakovostnih materialov, po možnosti nerjavečih, da se mehanizem ne zatakne. Največkrat so tudi elektronske, te so še posebej natančne in lahko merijo res majhne količine snovi, zato so izjemno uporabne za medicino, farmacijo, biologijo, prehransko industrijo kjer se naredijo preizkusi.

Digitalna tehtnica ima prikazovalnik številk in vsega, kar se dogaja na njej. Je zelo natančna in pregledna ter ima kar nekaj programov, ki jih z lahkoto uravnavate s preprostimi gumbi. Vrhunske tehtnice za industrijo pa so robustne in se ne kvarijo. Tehtajo pa med 3 in 65 kg, kar je za industrijo in kmetijstvo super. Te tehtnice niso tako zelo natančne, ker jim to ni treba, so pa namenjene temu, da lahko nanjo postavite težak tovor.